Latvijas un Azerbaidžānas ārlietu ministri pārrunā divpusējo un daudzpusējo sadarbību

12.12.2019. 14:41

2019. gada 12. decembrī notika ārlietu ministra Edgara Rinkēviča tikšanās ar Azerbaidžānas ārlietu ministru Elmaru Mammadjarovu (Elmar Mammadyarov), kurš Latvijā ir ieradies oficiālā vizītē.

Tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie Latvijas – Azerbaidžānas divpusējās sadarbības jautājumi, tostarp sadarbība starptautiskajās organizācijās, ES – Azerbaidžānas attiecības, sadarbība Austrumu partnerības formātā, drošības situācija Dienvidkaukāza reģionā un Kalnu Karabahā.

Ārlietu ministri pauda ieinteresētību turpināt aktīvu Latvijas un Azerbaidžānas politisko dialogu, sadarbību Austrumu partnerības formātā, kā arī uzsvēra nepieciešamību attīstīt ekonomisko sadarbību, nozaru ministriju sadarbību un parlamentāros kontaktus.

Azerbaidžānas ārlietu ministrs pateicās par Latvijas pausto atbalstu Azerbaidžānas teritoriālajai integritātei un vienotībai un uzteica veiksmīgo divpusējo sadarbību, kā arī Latvijas sniegto atbalstu valsts institucionālo reformu īstenošanā.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra nepieciešamību turpināt pozitīvo ekonomiskās sadarbības izaugsmi abu valstu starpā, paplašinot ekonomiskās aktivitātes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, izglītības un kultūras jomās.

Azerbaidžānas ārlietu ministrs vizītes gaitā tiekas arī ar Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju un aizsardzības ministru, kā arī apmeklē Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur pasniedz dāvinājumu Tautas grāmatu plauktam.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā