Islandes ārlietu ministrs apmeklēs Latviju oficiālā vizītē

17.02.2020. 17:37

2020. gada 18. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiksies ar Islandes ārlietu ministru Gudlaugiru Touru Tourdarsonu (Guðlaugur Þór Þórðarson), kurš Latvijā uzturēsies oficiālā vizītē. Ministri pārrunās Latvijas un Islandes divpusējās attiecības, reģionālās sadarbības un drošības jautājumus.

Vizītes laikā Islandes ārlietu ministrs tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, aizsardzības ministru Arti Pabriku un Saeimas Deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Islandes parlamentu vadītāju Vitu Andu Tēraudu.

Rīgas Stradiņa universitātē Islandes ārlietu ministrs sniegs lekciju par Arktiku, interviju TV24 raidījumā “Globuss”, kā arī apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju un Latvijas Nacionālo bibliotēku.

 

Mediju ievērībai 18. februārī!

- Ārlietu ministrijā:

Pulksten 8.45ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sagaida Islandes ārlietu ministru Gudlaugiru Touru Tourdarsonu (ministrijas vestibils). Foto un video iespēja.

Pulksten 9.50-10.10 – ministru kopīga preses konference (Preses konferenču zāle, 1. stāvs. Valoda: latviešu–angļu). Foto un video iespēja.

- Pie Brīvības pieminekļa:

Pulksten 10.15-10.25 – ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. Foto un video iespēja.

- Rīgas pilī:

Pulksten 11.00-11.30 – tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu (Rīgas pils, Pils laukums 3). Foto un video iespēja tikšanās sākumā.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri nav akreditēti darbam Rīgas pilī, aicināti pieteikties līdz 18. februārim, plkst. 10.00, rakstot e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

- Saeimā:

Pulksten 13.00-13.30 – tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (Jēkaba iela 11, Baltā zāle un Viesu zāle). Foto un video iespēja tikšanās sākumā.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri nav akreditēti darbam Saeimā, aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā, rakstot e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālr. 67087244.

- Latvijas Nacionālajā bibliotēkā:

Pulksten 16.00-16.25 – dāvinājums Tautas grāmatu plauktam un bibliotēkas apskate. Foto un video iespēja.

Kontakti LNB: sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts (mob. 26472501).

 

Dalībai pasākumos Ārlietu ministrijā un pie Brīvības pieminekļa nepieciešama speciāla akreditācija. Latvijas valsts iestādēs akreditēto mediju pārstāvju dalību lūdzam pieteikt līdz 17. februāra plkst. 15.00 Ārlietu ministrijas Mediju centrā uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Mediju pārstāvjiem lūgums plānot savlaicīgu ierašanos, bet ne vēlāk kā 30 minūtes pirms katra pasākuma.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā