Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ārlietu ministru kopīgs paziņojums par nesenajiem notikumiem Baltkrievijā

11.08.2020. 19:03

Saistībā ar notikumiem Baltkrievijā Dānijas, Igaunijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas ārlietu ministri pauž nopietnas bažas par vardarbību pret pēcvēlēšanu demonstrācijām, kas notikušas, reaģējot uz ziņojumiem par vēlēšanu rezultātu plaši piekoptu viltošanu. Mūs ļoti satrauc ziņojumi par to, ka demonstrantiem radītas fiziskas traumas.

2020. gada 9. augustā Baltkrievijā notikušās prezidenta vēlēšanas neatbilda Baltkrievijas starptautiskajām saistībām un pasaulē atzītiem demokrātijas un tiesiskuma standartiem, un tās nebija brīvas un godīgas.

Mēs mudinām Baltkrievijas iestādes pārtraukt politisko oponentu vajāšanu, nekavējoties atbrīvot visus netaisnīgi aizturētos un ievērot cilvēktiesības un brīvības. Mēs aicinām Baltkrievijas valdību nekavējoties iesaistīties atklātā politiskā domu apmaiņā ar opozīciju, lai izvairītos no turpmākas vardarbības.

Mēs saglabājam apņemšanos atbalstīt Baltkrievijas tautu un turpināsim rūpīgi sekot notikumu gaitai.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā