Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs oficiālā vizītē uzņems Igaunijas ārlietu ministru un kopīgi pasniegs Valodu balvu

28.09.2020. 16:40

2020. gada 30. septembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiksies ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Reinsalu (Urmas Reinsalu), kurš Latvijā uzturēsies oficiālā vizītē. Ministri pārrunās Latvijas un Igaunijas divpusējās attiecības un reģionālās sadarbības jautājumus, kā arī situāciju Baltkrievijā.

Vizītes laikā abi ministri svinīgā ceremonijā pasniegs ikgadējo Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvu. Balva par ieguldījumu latviešu un igauņu valodu popularizēšanā tiks pasniegta jau vienpadsmito reizi. Valodu balvas mērķis ir abu valstu divpusējās sadarbības stiprināšana, veicinot latviešu un igauņu valodas apguvi un izmantošanu, latviešu-igauņu un igauņu-latviešu tulkotāju aktivitāti daiļliteratūras, politisko, zinātnisko un citu tekstu tulkošanā, kā arī sekmēt latviešu un igauņu valodu pētnieku un valodas skolotāju ieguldījumu latviešu valodas popularizēšanā Igaunijā un igauņu valodas popularizēšanā Latvijā. Valodu balvas vērtība ir 3000 eiro, un tās fondu veido vienlīdzīgi Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju ieguldījumi.

Oficiālajā vizītē Igaunijas ārlietu ministrs tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Vitu Andu Tēraudu. U. Reinsalu apmeklēs arī Latvijas Okupācijas muzeja “Stūra māju” un viesosies Latvijas Universitātes Lībiešu institūtā.

 

Mediju ievērībai!

  • Rīgas pilī:

Pulksten 14.00-14.30 – tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu (Rīgas pils, Pils laukums 3). Foto un video iespēja tikšanās sākumā.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri nav akreditēti darbam Rīgas pilī, aicināti pieteikties līdz 30. septembrim, pulksten 13.00, rakstot e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

  • Ārlietu ministrijā:

Pulksten 15.20 – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sagaida Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Reinsalu (ministrijas vestibils). Foto un video iespēja.

  • Pie Brīvības pieminekļa:

Pulksten 16.15-16.25 – ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. Foto un video iespēja.

  • Raiņa un Aspazijas vasarnīca:

Pulksten 17.00 – Valodu balvas pasniegšanas ceremonija. (Jūrmala, Jāņa Pliekšāna iela 5/7). Foto un video iespēja.

Dalībai pasākumos Ārlietu ministrijā, pie Brīvības pieminekļa un Raiņa un Aspazijas vasarnīcā nepieciešama speciāla akreditācija. Latvijas valsts iestādēs akreditēto mediju pārstāvju dalību lūdzam pieteikt līdz 30. septembra pulksten 9.00, rakstot e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Mediju pārstāvjiem lūgums plānot savlaicīgu ierašanos, bet ne vēlāk kā 30 minūtes pirms katra pasākuma.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā