Vēstnieks Pēteris Vaivars iesniedz akreditācijas vēstuli Turcijas prezidentam

16.12.2020. 12:23

2020. gada 15. decembrī Latvijas vēstnieks Pēteris Vaivars iesniedza akreditācijas vēstuli Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam (Recep Tayyip Erdoģan), kļūstot par Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Turcijas Republikā.

Turcija ir nozīmīgs NATO sabiedrotais, ar kuru notiek aktīva un daudzpusīga divpusējā sadarbība.

Sarunā Turcijas prezidents R.T. Erdogans un Latvijas vēstnieks P. Vaivars atzinīgi novērtēja līdz šim paveikto Latvijas un Turcijas sadarbībā, pārrunāja abu valstu ciešās un labās divpusējās attiecības un atzīmēja turpmāk attīstāmos sadarbības virzienus, tai skaitā savstarpējās tirdzniecības veicināšanu, atbalstu izglītības sektora studentu apmaiņas programmām, kā arī ciešāku sadarbību aizsardzības jomā.

Latvijas vēstnieks P. Vaivars pateicās Turcijas prezidentam R.T. Erdoganam par sirsnīgo uzņemšanu Turcijā un apliecināja vēlmi turpināt Latvijas un Turcijas attiecību veicināšanu, gan tiekoties jau tuvākajā laikā ar Turcijas augstākajam amatpersonām, gan organizējot divpusējās vizītes, tiklīdz būs iespējams.

 

Informācijai

Pēteris Vaivars darba gaitas Ārlietu ministrijā sāka 1992. gadā Ziemeļeiropas valstu nodaļā, no 1995. gada līdz 1997. gadam bijis pirmais sekretārs Latvijas vēstniecībā Somijā. P. Vaivars bijis Latvijas vēstnieks Ukrainā, Rumānijā, Moldovā, Serbijā un Melnkalnē, Japānā, Malaizijā, Singapūrā un Korejas Republikā. No 2000. gada līdz 2006. gadam P. Vaivars bija Ārlietu ministrijas Administratīvi juridiskās direkcijas vadītājs – valsts sekretāra vietnieks, no 2013. gada līdz 2016. gadam Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-administratīvais direktors.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā