Latvija nominē pirmo Baltijas valstu kandidātu Mārtiņu Paparinski ievēlēšanai Starptautisko tiesību komisijā

24.02.2021. 17:17

Latvija ir pieteikusi D. Phil. (Oxon) Mārtiņa Paparinska kandidatūru darbam Starptautisko tiesību komisijā no 2023. līdz 2027. gadam. Vēlēšanas notiks 2021. gada novembrī.

Mārtiņa Paparinska kandidatūrai atbalstu ir paudušas arī Igaunija un Lietuva, un viņš ir pirmais Baltijas valstu kandidāts ievēlēšanai Komisijā.

Mārtiņam Paparinskim ir plaša akadēmiskā un praktiskā pieredze starptautisko tiesību jomā nacionālā un starptautiskā līmenī. Viņš ir asociētais profesors starptautiskajās publiskajās tiesībās Londonas Universitātes koledžā. Viņam ir liela pieredze starptautisko publisko tiesību jomā dažādās ANO un citu starptautisko organizāciju struktūrās.

Pašlaik Mārtiņš Paparinskis ir Latvijas pārstāvis Pastāvīgajā arbitrāžas tiesā un EDSO Samierināšanas un arbitrāžas tiesā. Viņš ir arī Ieguldījumu strīdu izšķiršanas starptautiskā centra Padomnieku ekspertu grupas un Arbitru ekspertu grupas pārstāvis, ES Pamattiesību aģentūras valdes loceklis, kā arī ANO Konvencijas par robežšķērsojošo ūdensteču un starptautisko ezeru aizsardzību un izmantošanu īstenošanas ekspertu komitejas pārstāvis.

Starptautisko tiesību komisijas https://legal.un.org/ilc/ galvenais uzdevums ir starptautisko tiesību progresīva attīstība un kodifikācija. Komisija tika izveidota 1947. gadā, un tā apvieno 34 neatkarīgus ekspertus, kurus ievēl ANO Ģenerālā asambleja. Komisija ir izstrādājusi daudzus nozīmīgus starptautisko tiesību instrumentus.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā