Ārlietu ministrija pauž protestu Krievijas vēstniecībai par diplomāta rīcību

13.04.2021. 15:48

Reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju par 27. martā Covid-19 ierobežošanai noteikto pasākumu pārkāpšanu, 13. aprīlī Ārlietu ministrija pauda protestu Krievijas vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotajam lietvedim Vadimam Vasiļjevam, kurš kopš Krievijas vēstnieka aizbraukšanas pilda diplomātiskās pārstāvniecības vadītāja pienākumus.

Ārlietu ministrija ļoti nopietni uztver notikušo un šādu rīcību uzskata par nepieņemamu. “Vīnes konvencija dod noteiktas privilēģijas, tomēr ikvienam diplomātiskā dienesta pārstāvim ir jāizturas cieņpilni un jāievēro uzņemošās valsts tiesību normas, kā arī atbilstoši jāizturas pret tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem, kuri veic profesionālos pienākumus,” norādīja Ārlietu ministrija. Krievijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis pauda sapratni par Ārlietu ministrijas nostāju un norādīja, ka šis gadījums nepaliks bez ievērības.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā