Ārlietu ministrs ar Ziemeļmaķedonijas Republikas premjerministra vietnieku Eiropas lietās pārrunā divpusējo sadarbību un Ziemeļmaķedonijas integrāciju ES

08.07.2021. 12:00

2021. gada 22. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Ziemeļmaķedonijas Republikas premjerministra vietnieku Eiropas lietās Nikolu Dimitrovu (Nikola Dimitrov), kurš Latvijā ieradās darba vizītē.

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs un N. Dimitrovs pārrunāja divpusējo sadarbību, Ziemeļmaķedonijas integrāciju ES, Rietumbalkānu aktualitātes un starptautisko situāciju.

Ministri pauda gandarījumu par iespēju vēlreiz tikties Rīgā. 2017. gadā N. Dimitrovs darba vizītē ieradās Latvijā, būdams Ziemeļmaķedonijas ārlietu ministrs. Savukārt E. Rinkēvičs apmeklēja Skopji 2020. gada martā, lai kopā ar Polijas, Lietuvas un Igaunijas kolēģiem paustu atbalstu Ziemeļmaķedonijas integrācijai ES.

E. Rinkēvičs atzinīgi novērtēja aktīvo divpusējo politisko sadarbību un informēja par Latvijas sniegto atbalstu Rietumbalkānu valstīm. Ministrs atgādināja, ka Latvija ir gatava atbalstīt Ziemeļmaķedoniju ne tikai politiski, bet arī piedaloties TAIEX un Twinning projektos dažādās nozarēs.

Īpašu uzmanību abi ministri pievērsa Ziemeļmaķedonijas integrācijai ES. N. Dimitrovs informēja par veiksmīgo reformu īstenošanu ceļā uz ES. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija stingri atbalsta ES pievienošanās sarunu sākšanu un iespējami ātru pirmās starpvaldību konferences organizēšanu.

E. Rinkēvičs un N. Dimitrovs apmainījās viedokļiem par ES paplašināšanās politiku un starptautiskajām aktualitātēm.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā