Valsts sekretāra atvadu saruna ar Apvienotās Karalistes vēstnieku Kītu Šenonu

12.05.2021. 17:41

2021. gada 12. maijā notika Ārlietu ministrijas Valsts sekretāra Andra Pelša un Apvienotās Karalistes vēstnieka Kīta Šenona (Keith Shannon) atvadu saruna, vēstniekam noslēdzot kadenci Latvijā.

Valsts sekretārs un vēstnieks pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, kā arī sadarbību drošības jomā, kur Apvienotā Karaliste ir palicis uzticams partneris. Gan A. Pelšs, gan K. Šenons piekrita, ka breksita posmā abas valstis ir veiksmīgi sadarbojušās, lai mūsu diaspora Apvienotajā Karalistē un britu pilsoņi Latvijā būtu informēti par ieviestajām izmaiņām. “Neskatoties uz to, ka Apvienotā Karaliste vairs nav Eiropas Savienības dalībvalsts, tā joprojām mums ir tuvs partneris, ar kuru meklēsim jaunas sadarbības jomas un uzturēsim ciešu dialogu gan divpusēji, gan reģionālos un citos starptautiskos formātos,“ sarunā uzsvēra valsts sekretārs.

Sarunu partneri arī atzīmēja, ka šīs gads ir īpašs abu valstu attiecībās, jo tiek atzīmēta Latvijas un Apvienotās Karalistes diplomātisko attiecību simtgade.

 

Kīts Šenons Latvijā akreditēts kopš 2017. gada 6. jūnija.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā