Ārlietu ministrija nosoda lēmumu kvalificēt par ekstrēmistiskām organizācijām Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija vadīto nevalstisko organizāciju un atbalsta kustību

10.06.2021. 12:53

2021. gada 9. jūnija Maskavas slēgtās tiesas lēmums noteikt Alekseja Navaļnija vadīto nevalstisko organizāciju “Fonds cīņai pret korupciju” un sabiedriskās organizācijas “Navaļnija atbalsta štābi” par ekstrēmistiskām organizācijām ir politiski motivēts solis pilsoniskās sabiedrības ierobežošanai. 

Latvija stingri nosoda Krievijas varas iestāžu rīcību, liedzot sabiedrībai iespēju iesaistīties korupcijas apkarošanā, apspiežot neatkarīgos politiskos oponentus un iznīcinot opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija sabiedriski politisko kustību. Pieņemtais lēmums vēl vairāk ierobežos opozīcijas kandidātu iespējas piedalīties Krievijas Valsts Domes vēlēšanās septembrī. Šis lēmums ilgtermiņā negatīvi ietekmēs Krievijas pilsonisko sabiedrību un tās demokrātiskās brīvības un tiesības.

Latvija atkārtoti aicina Krieviju ievērot demokrātijas pamatvērtības un starptautiskās saistības, ko tā uzņēmusies EDSO un Eiropas Padomē. Tāpat atkārtoti pieprasām garantēt nepamatoti apcietinājumā esošā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija drošību un veselību, atbrīvot viņu un izbeigt politisko vajāšanu atbilstoši Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumiem.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā