E. Rinkēvičs, tiekoties ar Kanādas kolēģi, akcentē Kanādas neatsveramo lomu reģiona drošības stiprināšanā

07.07.2021. 12:36

2021. gada 6. jūlijā Viļņā (Lietuvā) ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tiekoties ar Kanādas ārlietu ministru Marku Garno (Marc Garneau), uzsvēra, ka Kanādai kā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā vadošajai valstij ir neatsverama loma visa reģiona drošības stiprināšanā. Ministrs arī pauda viedokli, ka militāro klātbūtni būtu svarīgi pagarināt arī pēc 2023. gada un turpināt vadīt kaujas grupu.

E. Rinkēvičs, tiekoties ar savu Kanādas kolēģi, pozitīvi novērtēja, ka Latvija un Kanāda pārstāv līdzīgi domājošas demokrātijas, tādēļ svarīgi uzturēt ciešus kontaktus un paplašināt sadarbības iespējas. Latvijas–Kanādas divpusējo attiecību kontekstā ir īpaši svarīgi, ka šogad atzīmējam diplomātisko attiecību atjaunošanas 30. gadskārtu, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs. 

Saistībā ar divu Kanādas pilsoņu patvaļīgo aizturēšanu un tiesāšanu Ķīnā ministrs E. Rinkēvičs pauda Latvijas solidaritāti un atbalstu Kanādai tās principiālajā nostājā šajā jautājumā.

Abi ārlietu ministri bija vienisprātis, ka NATO ir neatsverama loma, garantējot stabilitāti gan mūsu reģionā, gan Eiroatlantiskajā telpā kopumā.

E. Rinkēvičs un M. Garno atzina, ka Baltijas valstu un Kanādas (3+1) formāts ir vērtīgs un jāturpina gan ārlietu ministru, gan politisko direktoru līmenī.

Tikšanās laikā Latvijas un Kanādas ārlietu ministru pārrunāja arī situāciju reģionā, tai skaitā aktualitātes Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. 

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā