Latvijas un Uzbekistānas ārlietu ministri pārrunā turpmāko sadarbību

29.07.2021. 11:13

2021. gada 28. jūlijā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiešsaistē tikās ar Uzbekistānas ārlietu ministru Abdulazizu Kamilovu (Abdulaziz Kamilov). Sarunā tika pārrunāti divpusējās sadarbības jautājumi, Eiropas Savienības un Uzbekistānas attiecību aktualitātes un situācija Centrālāzijas reģionā.

Sarunu partneri atzinīgi novērtēja Latvijas un Uzbekistānas aktīvo politisko dialogu un konstruktīvo praktisko sadarbību. Edgars Rinkēvičs pauda interesi turpināt augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņu, līdzko epidemioloģiskā situācija to atļaus.

Ministri apliecināja interesi paplašināt sadarbību ekonomikas, tirdzniecības, izglītības, lauksaimniecības, kultūras un cilvēku savstarpējo kontaktu stiprināšanas jomās.

Ārlietu ministri ar gandarījumu atzīmēja labo sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. Edgars Rinkēvičs pauda atbalstu Eiropas Savienības un Uzbekistānas Padziļinātās partnerības un sadarbības līguma noslēgšanai un apsveica Uzbekistānu ar sarunu uzsākšanu par pievienošanos Pasaules tirdzniecības organizācijai.

Abdulazizs Kamilovs pateicās par Latvijas atbalstu Eiropas Savienības un Uzbekistānas attiecību veidošanā, īpaši atzīmējot Latvijas Valsts robežsardzes vadīto ES robežu pārvaldības programmu Centrālāzijā (BOMCA), kurai ir pievienojusies arī Afganistāna.

Uzbekistānas ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas zemkopības ministra K.Gerharda dalību starptautiskajā konferencē “Dienvidāzijas un Centrālāzijas savienojamība: izaicinājumi un iespējas”, kas notika 15.-16. jūlijā Taškentā ar mērķi veicināt divu reģionu savienojamību, ekonomisko izaugsmi, drošību un stabilitāti.

Sarunā tika apspriesta arī situācija Afganistānā, tās iespaids uz reģiona drošību un starptautiskās sabiedrības līdzdalība Afganistānas miera procesa veicināšanā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā