Vēstnieks Reinis Trokša iesniedz akreditācijas vēstuli Uzbekistānas Republikas prezidentam

27.12.2021. 15:57

2021. gada 27. decembrī Taškentā notika Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Uzbekistānas Republikā Reiņa Trokšas akreditācija. Svinīgā ceremonijā Latvijas vēstnieks iesniedza akreditācijas vēstuli Uzbekistānas Republikas prezidentam Šavkatam Mirzijojevam (Shavkat Mirziyoyev).

Prezidents Šavkats Mirzijojevs atzinīgi novērtēja Latvijas atbalstu Uzbekistānai Eiropas Savienības un starptautisko organizāciju ietvaros. Prezidents uzsvēra veiksmīgo divpusējo sadarbību un tirdzniecības perspektīvas, īstenojot kopīgus projektus transporta, lauksaimniecības,  farmācijas, tūrisma, kā arī informāciju tehnoloģiju nozarēs. Prezidents aicināja Latvijas uzņēmējus iepazīties ar Uzbekistānā notiekošajām reformām un meklēt jaunas sadarbības iespējas.  

Vēstnieks Reinis Trokša pauda gandarījumu par divpusējo attiecību pozitīvo dinamiku, regulāro politisko dialogu un veiksmīgo sadarbību virknē nozaru. Viņš piekrita, ka Uzbekistānā īstenotās reformas stiprina jau esošo ekonomisko sadarbību, kā arī atver jaunas iespējas abu valstu uzņēmējiem, īpaši tādās jomās kā informāciju tehnoloģijas, zaļās tehnoloģijas un citās perspektīvās nozarēs. Vēstnieks izteica Latvijas gatavību arī turpmāk sniegt praktisku atbalstu Uzbekistānai tās reformu īstenošanā.  

2022. gadā apritēs 30 gadi kopš Latvijas un Uzbekistānas diplomātisko attiecību nodibināšanas.

Vēstnieks  Reinis Trokša pienākumus uzsāka pildīt 2021. gada 10. septembrī, amatā nomainot vēstnieku Mihailu Popkovu, kas Latvijas intereses Uzbekistānā pārstāvēja kopš 2017. gada.

Foto: Uzbekistānas Republikas prezidenta administrācija (www.president.uz)