Uldis Mikuts ar Moldovas ekonomikas un infrastruktūras ministru pārrunā abu valstu ekonomiskās sadarbības perspektīvas

13.09.2019. 17:27

10. septembrī vēstnieks Uldis Mikuts iepazīšanās vizītē tikās ar jauno Moldovas ekonomikas un infrastruktūras ministru Vadimu Brinzanu (Vadim Brînzan).

Abas puses sarunā pārrunāja sadarbības iespējas ekonomisko attiecību aktivizēšanai un tirdzniecības apgrozījuma paaugstināšanai starp abām valstīm, kā arī vienojās strādāt pie Latvijas un Moldovas starpvaldību komisijas sēdes noturēšanas.

V.Brinzans pauda interesi par sadarbības padziļināšanas iespējām transporta jomā, kā arī Latvijas pieredzi dzelzceļa pārvaldības modeļa ieviešanā, informācijas tehnoloģiju risinājumu un atjaunojamo energoresursu sektora attīstībā. Ministrs norādīja, ka šajās nozarēs Latvijas sasniegto saredz kā paraugu Moldovai gaidāmo reformu procesa ieviešanas gaitā.  

Vēstnieks U. Mikuts akcentēja Latvijas gatavību strādāt pie abu valstu uzņēmējdarbības veicināšanas perspektīvajos sektoros. Latvija ir atvērta savas ekspertīzes un pieredzes sniegšanā Moldovas partneriem minētajās jomās, kas vienlaikus veicinātu ekonomisko sadarbību un radītu jaunas investīciju iespējas. Tikšanās laikā U.Mikuts arī norādīja, ka Moldovai varētu būt interesanta Latvijas pieredze lauku tūrisma attīstībā, ņemot vērā Moldovas dabas bagātības un šī tūrisma segmenta potenciālu.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā