Vēstnieks Uldis Mikuts vizītē apmeklē Moldovas ziemeļu reģionu

05.11.2019. 16:25

19. septembrī vēstnieks Uldis Mikuts reģionālajā vizītē apmeklēja Moldovas ziemeļu reģionu un atklāja Moldovas Ziemeļu Attīstības reģiona aģentūras organizēto biznesa forumu “Investment Opportunities in the North Development Region of the Republic of Moldova”.  

Atklājot forumu, savā uzrunā vēstnieks informēja klātesošos par reģionālās politikas attīstību Latvijā, tajā skaitā gaidāmās Latvijas teritoriālās reformas plāniem un priekšrocībām. Foruma ietvaros U. Mikuts tikās ar Ziemeļu Attīstības Reģiona aģentūras vadību un uzņēmējiem, kas izrādīja interesi par sadarbības veicināšanu ar Latviju. Biznesa foruma apmeklēja vairāk nekā 250 dalībnieki, kuru vidū bija uzņēmēji un valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji no vairākām Eiropas valstīm, tostarp delegācija no Latvijas.

Vizītes ietvaros U. Mikuts tikās ar Ediņecas pilsētas mēru Konstantīnu Kožokaru (Constantin Cojocaru), lai pārrunātu reģionālās sadarbības iespējas, tostarp kultūras, zinātnes un ekonomisko attiecību jomā. Ediņecas pilsēta 2014.gadā ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Rēzeknes novadu, savukārt Ediņecas rajons – ar Daugavpils novadu. Ediņecas mērs sarunā ar vēstnieku īpašu uzmanību pievērsa pilsētas industriālā parka darbībai un elastīgajām priekšrocībām uzņēmējdarbības uzsākšanas ziņā.

Vizītes noslēgumā U.Mikuts viesojās Glodeni pašvaldībā, kur tikās ar pilsētas vicemēru Oļegu Braciševski (Oleg Bratisevschi), pārrunājot tālākas sadarbības iespējas ekonomikā un kultūrā. Arī Glodeni rajons ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Latvijas pašvaldību – Jelgavas  novadu, un tas rezultējas aktīvā abu reģionu sadarbībā gan pieredzes apmaiņas, gan kultūras sakaru jomā.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā