Uldis Mikuts tiekas ar Moldovas Investīciju aģentūras direktori

28.01.2020. 12:49

27. janvārī vēstnieks Uldis Mikuts tikās ar Moldovas Investīciju aģentūras direktori Rodiku Verbeņuku (Rodica Verbeniuc), lai pārrunātu Latvijas – Moldovas tirdzniecības attiecību attīstību un abu valstu uzņēmēju sadarbības veicināšanas iespējas.

U.Mikuts atzīmēja, ka pēdējo pāris gadu tirdzniecības apgrozījuma pieaugums vidēji 8-10% apmērā gadā vērtējams kā stabils un pozitīvs faktors abu valstu attiecībās, vienlaikus uzsverot, ka eksistē labas perspektīvas tirdzniecības apgrozījuma pieaugumam nākotnē. Vēstnieks informēja par Latvijas gatavību organizēt abu valstu biznesa pārstāvju kontaktu paplašināšanas pasākumus, tostarp abu valstu augstu amatpersonu eventuālu vizīšu laikā. U.Mikuts arī norādīja uz Latvijas pieredzes potenciālu atbilstību Moldovai tās lauku tūrisma segmenta attīstībā.

R.Verbeņuka sarunā izteica pateicību par Latvijas interesi ekonomiskās sadarbības veicināšanā. Moldovas Investīciju aģentūra kā atbildīgā Moldovas institūcija par tūrisma politikas ieviešanu ir ieinteresēta ārvalstu pieredzes apgūšanā, lai attīstītu lauku tūrismu, tajā skaitā veicinot iekšējo tūrismu Moldovas iedzīvotāju vidū. Perspektīva tiek saredzēta arī meistarklašu organizēšanā Moldovas tūrisma politikas plānotājiem un ieviesējiem.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā