Latvijas eksperti iepazīstina ar Latvijas pieredzi noturības stiprināšanā apaļā galda diskusijā Moldovā

27.05.2021. 15:43

2021.gada 25.maijā Kišiņevā notika apaļā galda diskusija videokonferences formātā par tēmu “Noturības stiprināšana: Latvijas pieredze” (“Strengthening resilience: Latvia's experience”). Pasākumu organizēja NATO Informācijas un dokumentācijas centrs Moldovā un Latvijas vēstniecība Moldovā sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības un Ārlietu ministrijām.

Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts uzrunāja apaļā galda dalībniekus, akcentējot sabiedrības noturības un medijpratības nozīmi mūsdienu pieaugošās dezinformācijas apstākļos, kā arī informēja par vēstniecības paveikto Latvijas pieredzes nodošanā Moldovas partneriem pēdējo gadu griezumā. 

Aizsardzības ministrijas Krīzes vadības departamenta direktors Vitālijs Rakstiņš iepazīstināja Moldovas valsts pārvaldes iestāžu kolēģus, akadēmisko aprindu un mediju pārstāvjus ar Latvijas pieredzi noturības stiprināšanā un visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas izveides gaitu Latvijā. Aizsardzības ministrijas Krīzes vadības departamenta direktors V.Rakstiņš akcentēja nepieciešamību stiprināt visas sabiedrības un valsts varas iestāžu gatavību pārvarēt draudus un vajadzību pēc plašas kopīgas sadarbības, kā arī deva ieskatu NATO vadlīnijās attiecībā uz noturību, informācijas drošību un nepieciešamību stiprināt katastrofu novēršanas kultūru. Kā pozitīvs piemērs tika minētas tādas Latvijas Aizsardzības ministrijas organizētās aktivitātes kā hakatoni – kopīgi semināri ar pilsonisko sabiedrību un privātajām institūcijām, meklējot risinājumus simulētu krīžu pārvarēšanai.

Ārlietu ministrijas īpašais pārstāvis informācijas telpas drošības jautājumos V.Makarovs dalījās ar Latvijas pieredzi un sabiedrības iesaistes nozīmi noturības pret dezinformāciju veidošanā. V.Makarovs uzsvēra sadarbības nepieciešamību starp valsts institūcijām, pilsonisko sabiedrību un medijiem, lai stiprinātu kopējo noturību pret dezinformāciju, kā arī sniedza priekšlikumus Moldovas valsts pārvaldes iestāžu pārstāvjiem sabiedrības noturības stiprināšanai un cīņai ar dezinformāciju.

Prezentācijām sekojošajā diskusijā apaļā galda dalībnieki apliecināja savstarpēju gatavību un ieinteresētību turpināt sadarbību pieredzes un labo prakšu apmaiņā jau tuvākajā nākotnē.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā