Moldovā demonstrēs režisora Rolanda Kalniņa spēlfilmu “Četri balti krekli”

27.05.2021. 16:13

Piektdien, 2021.gada 28.maijā plkst.21.00 TVR Moldova televīzijas kanālā tiks izrādīta režisora Rolanda Kalniņa 1967.gadā uzņemtā spēlfilma “Četri balti krekli”.

Latvijas filma ir iekļauta “Eiropas dienas Moldovā 2021” Eiropas kultūras un filmu festivāla programmā, kas šogad notiek vairākos Moldovas TV kanālos un tiešsaistes platformās no 17. līdz 31.maijam.

Spēlfilma “Četri balti krekli” ir pirmā Latvijas režisora filma, kas 2018.gadā nokļuvusi pasaules kinovēstures nozīmīgākajā teritorijā - Kannu kinofestivāla izlases programmā Cannes Classics, blakus filmām, ko radījuši tādi pasaules kino klasiķi kā Alfrēds Hičkoks, Stenlijs Kubriks, Ingmars Bergmans un citi. “Četri balti krekli” ir viena no pazīstamākajām Rolanda Kalniņa spēlfilmām ar sarežģītu filmas uzņemšanas likteni – tā uzņemta 1967. gadā un iederas pasaulē valdošajās modernisma tendencēs, taču savas brīvdomības, jauneklīgās enerģijas un dzēlīgās ironijas dēļ Latvijā pilnvērtīgu ekrāna dzīvi uzsāka tikai 20 gadus pēc tās uzņemšanas. Līdz tam tā tika nolikta plauktā un izslēgta no Latvijas kino procesiem

Spēlfilma “Četri balti krekli” Eiropas kultūras un filmu festivālā Moldovā tiek izrādīta Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas ārvalstīs programmas ietvaros. Filmas izrādi Moldovā īsteno Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Moldovā un Latvijas Nacionālo Kino Centru.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā