Eiropas kultūras un filmu festivālā Moldovā televīzijā un tiešsaistē demonstrē koncertu “Dzimuši Rīgā”

31.05.2021. 15:45
Eiropas kultūras un filmu festivālā Moldovā televīzijā un tiešsaistē demonstrē koncertu “Dzimuši Rīgā”

Sestdien, 29.maijā plkst.12.15 Moldovas televīzijas kanālā Jurnal TV skanēja viens no krāšņākajiem 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīgas muzikālajiem notikumiem – koncerta “Dzimuši Rīgā” ieraksts. 

Koncerts atkārtoti tiks demonstrēts Moldovas skatītājiem pirmdien, 31.maijā plkst. 20.00 tiešsaistes platformā www.privesc.eu.

Grandiozais klasiskās mūzikas koncerts ierakstīts 2014.gada 6.jūlijā uz īpaši pie Latvijas Nacionālās operas izveidotās brīvdabas skatuves, pulcējot Rīgā dzimušās mūzikas pasaules zvaigznes.

Koncertu jau ir noskatījušies simtiem tūkstošu skatītāju visā pasaulē. To savos televizoru ekrānos redzējuši Šveices (RSI Switzerland), Spānijas (RTVE Spain), Andoras (RTVA Andorra), Slovēnijas (RTVSLO Slovenia), Ukrainas (NTCU Ukraine), Bulgārijas (BNT Bulgaria), Somijas (YLE Finland), Lietuvas (LRT Lithuania), Igaunijas (ERR Estonia) iedzīvotāji un nu arī  Moldovas (Jurnal TV) skatītāji. Koncerts ticis pārraidīts arī pazīstamajā Eiropas kultūras kanālā ARTE (Francija, Vācija, Austrija, Šveice). 

Koncerta programma aptver plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus, kuru skaitā ir Aleksandrs Antoņenko (tenors), Iveta Apkalna (ērģeles), Daniils Bulajevs (vijole), Inese Galante (soprāns), Laima Jansone (kokle), Maija Kovaļevska (soprāns), Miša Maiskis (čells), Raimonds Pauls (klavieres), Andrejs Puškarevs (vibrafons), Ksenija Sidorova (akordeons), Egils Siliņš (basbaritons), Baiba Skride (vijole), Vestards Šimkus (klavieres), VAK “Latvija”, Latvijas Radio koris, orķestris Kremerata Baltica, Rīgas festivāla orķestris, diriģenti Andris Poga un Māris Sirmais. Koncertieraksta laikā skan arī sarunas ar koncerta veidotājiem un dalībniekiem.  

Koncerta ieraksta demonstrēšana Moldovā ir daļa  no Eiropas dienas Moldovā 2021 ietvaros rīkotā Eiropas kultūras un filmu festivāla programmas, kas šogad notiek vairākos Moldovas TV kanālos un tiešsaistes platformās no 17. līdz 31.maijam.

Koncerts “Dzimuši Rīgā” Eiropas kultūras un filmu festivālā Moldovā tiek izrādīts Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas ārvalstīs programmas ietvaros. Koncerta ieraksta pārraidi Moldovā īsteno Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Moldovā un Latvijas Televīziju. 

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā