Kišiņevas centrālajā parkā tiks izrādīta izstāde “No tērpa par apģērbu”

17.06.2021. 15:47

Otrdien, 22. jūnijā Kišiņevas centrālajā Katedrāles parkā tiks atklāta mākslinieka Jurģa Rikveiļa fotosēriju izstāde “No tērpa par apģērbu”, kas atspoguļo latviešu tautastērpa aktualitāti mūsdienās un tā vizuālo transformāciju.

Izstādes atklāšanā uzrunas teiks Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts un Kišiņevas mērs Jons Čebans (Ion Ceban), aicināti preses pārstāvji un interesenti, kas vienlaikus tiks iepazīstināti ar Jāņu svinēšanas tradīcijām Latvijā.

Izstāde būs aplūkojuma mēneša garumā no 22. jūnija līdz 21. jūlijam brīvi stāvošos stendos, kas izvietoti pašā galvaspilsētas centrā un brīvi aplūkojami interesentiem.

Izstāde tiks izrādīta Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas ārvalstīs programmas ietvaros, kuru Moldovā īsteno Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Moldovā un Kišiņevas pilsētas pašvaldību. 

Sadarbība ar Kišiņevas pašvaldību šī projekta īstenošanā skatāma arī kā solis uz šī gada laikā paredzamo abu valstu galvaspilsētu - Rīgas un Kišiņevas plašākas sadarbības vienošanās noslēgšanu.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā