Latvijas vēstnieks un militārais atašejs Moldovā tiekas ar Moldovas Aizsardzības ministrijas un Bruņoto spēku vadību

14.07.2021. 11:50

2021. gada 6. jūlijā Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tikās ar Moldovas aizsardzības ministra pienākumu izpildītāju Viktoru Gaičuku (Victor Gaiciuc) un Nacionālās armijas komandieri Igoru Gorganu (Igor Gorgan), pārrunājot Latvijas un Moldovas sadarbību aizsardzības jomā. Sarunā piedalījās arī Latvijas militārais atašejs Moldovā (ar rezidenci Kijevā), pulkvedis Ēriks Naglis, kuram tā bija atvadu vizīte, noslēdzot savu misiju Moldovā.

Vēstnieks uzteica abu valstu draudzīgās un konstruktīvās attiecības, uzsverot, ka Moldova ir nozīmīga Latvijas un NATO partnervalsts. U. Mikuts akcentēja divpusējās sadarbības piemērus un perspektīvas, kā arī atgādināja par Latvijas atbalstu Moldovas pārstāvja dalībai Baltijas Aizsardzības koledžas virsnieku kursos, aicinot Moldovu izmantot šo iespēju.

Ministrs izteica pateicību pulkvedim Naglim par sniegto ieguldījumu abu valstu aizsardzības un militārās sadarbības attīstībā viņa mandāta laikā. V. Gaičuks pateicās arī par Latvijas sniegto atbalstu 2020. gadā informācijas tehnoloģiju ekipējuma iegādei NATO programmas “Partnerattiecības mieram” Trasta fonda projekta ietvaros. Ministrs informēja par Moldovas vajadzībām tās aizsardzības spēju pilnveidošanas iniciatīvu (Defence Capacity Building Initiatives) īstenošanā un aicināja Latviju izvērtēt atbalsta iespējas arī turpmāk.

Tikšanās noslēgumā abas puses apliecināja vēlmi stiprināt sadarbību aizsardzības sektorā un vienojās turpināt produktīvu darbu kopīgo interešu jomās.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā