Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts iepazīšanās vizītē tikās ar Moldovas Republikas parlamenta Ārpolitikas un Eiropas integrācijas komitejas vadītāju Doinu Germani

15.09.2021. 15:15

14. septembrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts iepazīšanās vizītē tikās ar Moldovas Republikas parlamenta Ārpolitikas un Eiropas integrācijas komitejas vadītāju Doinu Germani (Doina Gherman).

Sarunas laikā abas puses pārrunāja prioritāros jautājumus Moldovas politiskajā dienaskārtībā un iespējas stiprināt Latvijas un Moldovas sadarbību. Vēstnieks pateicās par Latvijas Republikas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča uzņemšanu parlamentā viņa vizītes laikā šī gada augusta vidū un noderīgajām diskusijām ar parlamenta amatpersonām. Vēstnieks arī apliecināja Latvijas gatavību dalīties ar reformu pieredzi un praksi un aktivizēt abu valstu parlamentārās sadarbības dimensiju.

Doina Germane apstiprināja nepieciešamību īstenot reformas Moldovā, jo īpaši tieslietu reformu un cīņu pret korupciju, kas ļaus iegūt pozitīvus rezultātus citās pilsoņiem svarīgās jomās kā izglītība, veselība, ekonomika. Šajā kontekstā Doina Germane pateicās Latvijas valstij par atbalstu un palīdzību, kas jau tikusi sniegta Moldovai.

Abas amatpersonas apliecināja atbalstu aktīvai abu valstu amatpersonu vizīšu apmaiņai.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā