Latvijas vētsnieks Moldovā Uldis Mikuts iepazīšanās vizītē tiekas ar Moldovas veselības ministri Alu Nemerenko

15.10.2021. 12:30

6.oktobrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts iepazīšanās vizītē tikās ar Moldovas Republikas veselības ministri Alu Nemerenko (Ala Nemerenco). Puses pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas veselības jomā, kā arī ministre uzklausīja Latvijas pieredzi, īstenojot sabiedrības informēšanas pasākumus veselības jomā, kā arī Covid-19 vakcinācijas kampaņas norisi Latvijā.

Vēstnieks atzīmeāja divpusējās sadarbības pozitīvo dinamiku un izteica vēlmi turpināt sekmēt aktīvu abu valstu veselības nozares ekspertu sadarbību, kopīgi īstenojot pieredzes apmaiņas projektus, kas būtu vērsti uz veselības sistēmas stiprināšanu.

Jau otro gadu pēc kārtas starp Latvijas un Moldovas medicīnas iestādēm tiek īstenota veiksmīga sadarbība. 2020.gadā Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas finansēja attīstības sadarbības projektu “Zināšanu pārnese, izmantojot digitālos risinājumus un profesionālo sadarbību Covid-19 pandēmijas laikā un pēc tam”, ko īstenoja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca, sniedzot atbalstu Moldovas Neatliekamās palīdzības institūtam.

Savukārt šogad Ārlietu ministrijas finansētais attīstības sadarbības projekts Moldovā tiek īstenots ar mērķi dalīties Latvijas pieredzē, krīzes komunikācijas nodrošināšanā, sniedzot Moldovas veselības aprūpes speciālistiem ieteikumus un kopīgi izstrādājot reģionam pielāgotas vadlīnijas pandēmijas izraisītās krīzes komunikācijai, lai stiprinātu sabiedrības noturību pret dezinformāciju.

Moldova ir viena no Latvijas prioritārajām attīstības sadarbības partnervalstīm gan divpusējos projektos, gan ES programmu ietvaros.

Cita starpā Veselības ministre pateicās par Latvijas dāvinātām 30 000 AstraZeneca vakcīnām.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā