Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts pārrunā sadarbības iespējas ar Moldovas Republikas Centrālo vēlēšanu komisiju

15.10.2021. 15:32

13. oktobrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts apmeklēja Moldovas Republikas Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK). Vēstnieks apsveica jaunos CVK locekļus ar stāšanos amatā, kā arī Angeliku Karaman kundzi (Angelica Caraman) ar ievēlēšanu par Moldovas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju un Eiropas valstu vēlēšanu administratoru asociācijas vadītājas amatā.

Puses apsprieda abu valstu CVK sadarbības iespējas saistībā ar Moldovas Republikas vēlēšanu normatīvā regulējuma analīzi un alternatīvu balsošanas metožu ieviešanu. Vēstnieks atkārtoti apliecināja Latvijas institūciju gatavību dalīties Latvijas pieredzē balsošanas pa pastu izmantošanā, kas palīdzētu uzlabot vēlēšanu procesu pieejamību pilsoņiem.

Sadarbība starp Latvijas Republikas Centrālo vēlēšanu komisiju un Moldovas Republikas Centrālo vēlēšanu komisiju ir izveidota ar 2006. gada 2. septembrī Rīgā parakstīto sadarbības līgumu. Sarunas gaitā puses vienojās par nepieciešamību noturēt sarunu starp kompetentajām iestādēm visdrīzākajā laikā.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā