Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tiekas ar premjerministres vietnieku digitalizācijas jautājumos Juriju Curkanu (Iurie Țurcanu), apspriežot abu valstu sadarbības iespējas digitalizācijas jomā

15.10.2021. 16:10

28. septembrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts pārrunāja ar premjerministres vietnieku digitalizācijas jautājumos Juriju Curkanu (Iurie Țurcanu) abu valstu savstarpējās sadarbības iespējas.

Vēstnieks apliecināja interesi nodot Latvijas pieredzi digitālo risinājumu jomā, kā arī ar to saistīto kiberdrošību, personas datu aizsardzību, tiešsaistes piekļuvi informācijai.

Vēstnieks apliecināja Latvijas gatavību dalīties zināšanās un pieredzē, izmantojot dažādus sadarbības mehānismus, lai palīdzētu Moldovai reformu procesos un modernizācijā.

Iurie Țurcanu atzīmēja nepieciešamību veidot valsts pakalpojumu pieejamību diasporas pārstāvjiem, kā arī nodrošināt caurskatāmus pārvaldības procesus. Kā arī iepazīstināja ar valdības vidēja termiņa un īstermiņa prioritātēm, tostarp: uzlabot piekļuvi elektroniskajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem, digitalizēt procesus centrālo un vietējo valsts iestāžu darbībā, nepārtraukti attīstīt datu apmaiņu un sadarbspējas sistēmu. Premjerministres vietnieks atzina, ka Latvijas pieredze un digitālo rīku ieviešanas modelis Moldovai būtu aktuāls un noderīgs.

Puses vienojās par dialoga uzturēšanu, lai apzinātu sadarbības iespējas digitālās transformācijas procesos Moldovā.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā