Akreditācijas vizītē Kišiņevā ieradies jaunais aizsardzības atašejs Ukrainā, Baltkrievijā un Moldovas Republikā, pulkvedis Aleksandrs Holmanovs (ar rezidenci Kijevā)

22.10.2021. 13:53

2021. gada 21. oktobrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts stādīja priekšā Moldovas Republikas Aizsardzības ministram Anatolijam Nosatijam (Anatolie Nosatîi) jauno aizsardzības atašeju Ukrainā, Baltkrievijā un Moldovas Republikā, pulkvedi Aleksandru Holmanovu (ar rezidenci Kijevā), kurš bija ieradies akreditācijas vizītē Kišiņevā.

Moldovas Republikas Aizsardzības ministrs Anatolijs Nosatijs apsveica militāro diplomātu ar iecelšanu amatā, kā arī izstāstīja par plāniem un mērķiem aizsardzības un drošības jomā, tostarp par starptautiskajiem standartiem atbilstošas Nacionālās armijas pārveidošanas ieceri, prioritātēm militārās līdzdalības nodrošināšanai starptautiskajās miera uzturēšanas misijās un sadarbības stiprināšanai ar partneriem.

Pulkvedis Aleksandrs Holmanovs apstiprināja gatavību stiprināt un padziļināt Latvijas Republikas un Moldovas Republikas aizsardzības ministriju sadarbību, kā arī izvērtēt Latvijas atbalsta iespējas Moldovas Bruņoto Spēku transformācijas un reorganizācijas procesam.  

Puses bija vienisprātis par NATO Aizsardzības spēju veidošanas iniciatīvas (Defence Capacity Building Initiatives) un Eiropas Miera Instrumenta (European Peace Facility) nozīmi šī procesa stiprināšanā. 

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā