Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts un Moldovas Pārtikas drošības aģentūras ģenerāldirektors Radu Mustjacu pārrunā abu valstu nozaru ekspertu sadarbību

09.12.2021. 08:23

8.decembrī vēstnieks Uldis Mikuts tikās ar Moldovas Pārtikas drošības aģentūras jauniecelto ģenerāldirektoru Radu Mustjacu (Radu MUSTEAȚA). 

Abas puses apstiprināja gatavību turpināt iepriekšējos gados iesākto sadarbību starp Moldovas Pārtikas drošības aģentūru un kompetentajām institūcijām Latvijā, pārrunājot tās padziļināšanas un paplašināšanas iespējas tuvākajā nākotnē.

Vēstnieks apsveica ģenerāldirektoru Radu Mustjacu ar neseno stāšanos amatā, kā arī apliecināja Latvijas gatavību dalīties ar labās prakses piemēriem un pieredzi gan pārtikas drošības, gan atbilstības ES standartiem un normatīvā regulējuma izvērtēšanā u.c. Moldovai aktuālās jomās.

Sarunā Moldovas puse pauda vēlmi uzsākt sadarbību ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu "BIOR",  kā arī turpināt sadarbību ar Latvijas Pārtikas un veterināro dienestu, kas sekmētu abu valstu nozaru speciālistu ciešāku sadarbību Latvijas pieredzes pārņemšanai. 

Vēstnieks savukārt apstiprināja Pārtikas un veterinārā dienesta gatavību vērtēt iespējas veicināt Latvijas pieredzes nodošanu produktu  drošības jomā, standartu ieviešanā, inspektoru apmācībā, kā arī normatīvā regulējuma analīzē un pilnveidošanā.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā