Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts ar Vides ministri Julianu Kantaradžiu pārrunā sadarbības iespējas vides aizsardzības jomā

03.08.2022. 13:24

9. decembrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tikās ar Vides ministri Julianu Kantaradžiu (Iuliana cantaragiu), lai pārrunātu līdzšinējo abu valstu sadarbību un iespējas padziļināt attiecības vides aizsardzības jomā.

Vēstnieks pateicās ministrei par labi organizēto diskusiju 3.decembrī par Moldovas apmežošanas jautājumu, kurā piedalījās arī Moldovas Republikas prezidente Maija Sandu, kā arī sekojošo koku stādīšanas pasākumu rezervātā “Kodri” (Codrii).

Vēstnieks apliecināja Latvijas gatavību dalīties ar pieredzi un labajām praksēm vides jomas iniciatīvu ieviešanā un zaļo politiku attīstībā.

Ministre iezīmēja galvenās valsts prioritātes un izaicinājumus vides jomā, tostarp mežu un ūdens resursu apsaimniekošanu, cieto atkritumu apsaimniekošanu. Ministre runāja par vides piesārņojuma avotiem, par vides projektiem, kas tiks īstenoti Moldovā tuvākā laikā.

Vēstnieks apliecināja, ka vides jautājumiem ir vajadzīga integrēta pieeja politikas izstrādē, un jaunākie Eiropas Savienības politikas virzieni balstās pieejā, kas apvieno cikliskumu, digitalizāciju, ilgtspējīgu finanšu un citu pasākumu pieeju. Tās ir problēmas, ar kurām saskaras visas valstis, un Latvija var dalīties savā praksē un pieredzē šajā procesā ar Moldovu.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā