Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts pārrunā ar Gagauzijas reģiona vadītāju Irinu Vlah potenciālos sadarbības virzienus

22.12.2021. 11:15

17.decembrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tikšanās laikā ar Gagauzijas reģiona vadītāju (baškani) Irinu Vlah pārrunāja attīstības sadarbības potenciālos virzienus, kā arī uzklausīja sadarbības prioritārās jomas ar Gagauzijas reģionu.

Vēstnieks pateicās baškānei par iespēju rudenī uzrunāt Invest Gagauzia 2021 dalībniekus, kā arī apstiprināja Latvijas atvērtību pieredzes nodošanā, apmācību nodrošināšanā, labās prakses nodošanā reģiona pārstāvjiem, tai skaitā iespēju studēt Eiropas tiesības un ekonomiku Rīgas Juridiskajā augstskolā īstermiņa programmās.

Abas puses atzīmēja nepieciešamību turpināt veicināt Latvijas un Gagauzijas reģiona uzņēmēju sadarbību, tika apspriestas iespējamās sociālās un ekonomiskās sadarbības perspektīvas COVID-19 pandēmijas kontekstā.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā