Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts ar Moldovas kultūras ministru Serdžiu Prodanu pārrunā sadarbību kultūras jomā

17.03.2022. 08:33

2022. gada 11. martā Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tikās ar Moldovas kultūras ministru  Serdžiu Prodanu  (Sergiu PRODAN), lai pārrunātu līdzšinējo abu valstu sadarbību kultūras jomā, kā arī iezīmētu prioritātes nākotnē.

Puses uzteica Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Moldovas Republikas Nacionālās bibliotēkas sadarbību, kurai par pamatu kalpo 2018. gada 18. septembrī noslēgtais līgums. Sarunas partneri apsprieda pārskatāmā perspektīvā īstenojamos projektus, kā arī pārrunāja saiknes stiprināšanas iespējas starp abu valstu muzejiem.

Vēstnieks informēja, ka tuvākajā laikā iecerēts uzsākt īstenot projektu ar Moldovu – bibliotēku un muzeju ilgtspējīgai attīstībai. Ministrs uzsvēra, ka viena no šā brīža lielākajām prioritātēm ir Nacionālās filharmonijas atjaunošana, kur aicina starptautiskos partnerus palīdzēt ar ekspertīzi.

Abas amatpersonas bija vienisprātis par sadarbības padziļināšanu kultūras tūrisma jomā, kam ir liels potenciāls  nākotnē.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā