Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts ar Moldovas tieslietu ministru Serdžiu Ļitviņenko pārrunā abu valstu sadarbību tieslietu jomā

20.10.2022. 09:32

2022. gada 3.jūnijā Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tikās ar Moldovas Republikas tieslietu ministru Sergeju Ļitviņenko (Sergiu Litvinenco) un pārrunāja abu valstu sadarbības iespējas tieslietu sektorā.

S.Ļitviņenko izteica pateicību par Latvijas ilggadējo sniegto atbalstu Moldovai tieslietu sektora pilnveidošanā. Ministrs iepazīstināja ar valdības izvirzītajām tieslietu sektora prioritātēm, kā vienu no galvenajām minot tiesnešu un prokuroru izvērtēšanas mehānismu ieviešanu.

U.Mikuts apstiprināja Latvijas gatavību turpināt dalīties zināšanās un pieredzē, atbalstot Moldovas eirointegrācijas centienus, īpaši tādās jomās kā laba pārvaldība,  tieslietu sistēmas attīstība un pretkorupcijas mehānismu stiprināšana. Vēstnieks iezīmēja perspektīvas tādās jomās kā tieslietu sistēmas profesionāļu apmācība un dažādu juridisko profesiju speciālistu kvalifikācijas celšana.

Sarunas partneri atzīmēja labi izveidoto sadarbību starp Latvijas un Moldovas tieslietu sektora institūcijām, tostarp abu valstu prokuratūrām, tiesu iestādēm, kā arī probācijas un labošanas darbu dienestiem. Abas puses apliecināja kopīgu interesi attīstīt esošās iestrādes un vienlaikus ieskicēja tālākus sadarbības virzienus.

/Foto: Moldovas Republikas tieslietu ministrija/

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā