Latvijas vēstnieks Moldovā kopā ar aizsardzības atašeju tiekas ar Moldovas Aizsardzības ministrijas vadību

17.06.2022. 10:49
Latvijas vēstnieks Moldovā kopā ar aizsardzības atašeju tiekas ar Moldovas Aizsardzības ministrijas vadību

2022.gada 15.jūnijā Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tikās ar Moldovas aizsardzības ministru Anatoliju Nosatiju (Anatolie Nosatîi). Tikšanās reizē piedalījās arī Latvijas aizsardzības atašejs Moldovas Republikā (ar rezidenci Kijevā), pulkvedis Aleksandrs Holmanovs, kā arī Moldovas Bruņoto spēku vadība.

Amatpersonas apmainījās viedokļiem par Krievijas kara Ukrainā ietekmi uz militāri politisko un drošības situāciju reģionā un to, kā Moldova stiprina savu noturību un sniedz atbalstu Ukrainai, tostarp saistībā ar to personu uzņemšanu, kuras bēg no karadarbības.

Aizsardzības ministrs informēja par valsts militārās reformas mērķiem, liekot uzsvaru uz Nacionālās armijas pārveidi atbilstoši labas pārvaldības standartiem, par Moldovas līdzdalību starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās un atbalsta sniegšanu civilajām institūcijām krīžu pārvarēšanā. Vēstnieks uzteica abu valstu draudzīgās divpusējās attiecības un apstiprināja Latvijas gatavību izvērtēt tālāka atbalsta sniegšanu Moldovas spēju stiprināšanai atbilstoši tās vajadzībām.

Abas puses pārrunāja sadarbības dinamiku esošajos starptautiskajos formātos un tālākas divpusējās sadarbības perspektīvas aizsardzības sektorā.

/Foto: Moldovas Republikas Aizsardzības ministrija/

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā