Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts pārrunā ar Moldovas Republikas Infrastruktūras un reģionālās attīstības ministru Andreju Spinu aktuālos izaicinājumus enerģētikas un reģionālās attīstības jomās

06.09.2022. 13:48

2022.gada 30.augustā Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tikās ar Moldovas Republikas Infrastruktūras un reģionālās attīstības ministru Andreju Spinu (Andrei Spinu).

Abas puses pārrunāja aktuālos izaicinājumus enerģētikas, energoapgādes dažādošanas, infrastruktūras un Moldovas reģionālās attīstības jomās. Vēstnieks atkārtoti apliecināja, ka Moldova ir bijusi un paliks Latvijas prioritārā valsts attīstības sadarbībā. Vēstnieks iepazīstināja ar vairākiem realizētiem attīstības sadarbības projektiem, kurus Latvija finansē Moldovas reģionālās attīstības atbalstam.2022. gadā Latvijas Republikas Ārlietu ministrija finansē projektu par atbalstu valsts, reģionālo un vietējo attīstības plānošanas organizāciju kapacitātes stiprināšanai ilgtspējīgai, līdzsvarotai un gudrai lauku un reģionu izaugsmei Moldovā.Vēstnieks atkārtoti apliecināja, ka Latvija turpinās atbalstīt Moldovas Eiropas integrācijas centienus, piedāvājot savu reformu pieredzi, īpaši tādās jomās kā laba pārvaldība un reģionālā attīstība.

Savukārt Ministrs informēja par šobrīd Moldovā īstenoto Eiropas ciematu nacionālās attīstības programmu, kuras ietvaros tika iesniegti 492 vietējie projekti, kuri saņems vairāk nekā divu miljardu MDL atbalstu, kā arī norādīja, ka reģionu attīstībai tiek veidotas aģentūras. Kā arī sniedza redzējumu par enerģētikas un energoapgādes dažādošanas iespējām Moldovā.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā