Latvijas vēstnieka Moldovā U.Mikuta un P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvju vizītes ietvaros pārrunātas sadarbības iespējas ar Moldovas Veselības ministriju

22.10.2022. 15:09

13.oktobrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts kopā ar Latvijas delegāicjas pārstāvēm - Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekli Ilzi Kreicbergu un Zinātniskā institūta Izglītības daļas vadītāju Ilzi Āboliņu tikās ar Moldovas Republikas Veselības ministrijas un Neatliekamās medicīnas institūta pārstāvjiem. 

Tikšanās laikā Latvijas delegācija iepazīstināja ar Ārlietu ministrijas finansētā atīstības sadarbības projekta “Stiprināt pilsonisko sabiedrību, uzlabojot sabiedrības noturību pret dezinformāciju, veicinot stratēģisko komunikāciju un sadarbību” īstenošanas gaitu. Latvijas pārstāves iepazīstināja arī jau ar realizētajām projekta komponentēm, kā arī akcentēja nepieciešamību stiprināt sadarbības un komunikācijas prasmes cīņā ar dezinformāciju, kas ir kopīgs un jauns darba lauks kā Latvijas, tā Moldovas veselības aprūpes darbiniekiem. Tika pārrunātas Latvijas veselības nozares iestāžu iespējas sniegt atbalstu Moldovas veselības aprūpes sistēmai ceļa uz Eiropas Savienību.

Savukārt Veselībsa ministrijas pārstāvji informēja par sadarbības paplašināšanas iespējām tiklīdz Moldova kļūs par programmas "ES veselībai" 2021.–2027. dalībnieci.  Moldovas puse akcentēja interesējošās jomas, kur sagaidītu Latvijas labās prakses piemērus no Eiropas integrācijas perspektīvas: veselības pakalpojumu reģionalizācija un digitalizācija,  Eiropas fondu līdzekļu piesaiste veselības infrastruktūras attīstībaI.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā