2022. gada 4. oktobrī Latvijas vēstnieks Moldovā U.Mikuts apmeklē Moldovas Ziemeļu reģiona lielāko pilsētu – Beļci

22.10.2022. 15:46

2022. gada 4. oktobrī Latvijas vēstnieks Moldovā U.Mikuts devās reģionālā vizītē uz Moldovas Ziemeļu reģiona lielāko pilsētu – Beļciem. Vienas dienas vizītē notika tikšanās ar Beļcu mēru un domes pārstāvjiem,  Beļcu brīvās ekonomiskās zonas vadību, Ziemeļu Reģionālās attīstības aģentūras vadību, Beļcu slimnīcas vadību, Ziemeļu reģiona IT asociācijas ACETI vadītāju. Vizītes laikā tika atklāta izstāde “Latvijas dārgumi. Izcili eksporta zīmoli un iedvesmojoši talanti”.

Tikšanās laikā ar Beļcu mēru Nikolaju Grigorišinu un viņa padomniekiem -  Tatjanu Dubickaju un Genadije Šmuļski vēstnieks atzīmēja nepieciešamību stiprināt abu valstu uzņēmumu sadarbību, it sevišķi lauksaimniecības un pārtikas industrijas jomā, kā arī iespēju nodot Latvijas pieredzi, veicinot reģiona attīstību. Sarunas gaitā U.Mikuts uzklausīja  Bēlcu domes pārstāvju reģiona attīstības redzējumu.  Nikolajs Grigorišins atsevišķi uzsvēra vēlmi stiprināt savstarpējo sadarbību, iezīmēta interese ekspertu pieredzes apmaiņā par publisko pārvaldību. 

Beļcu brīvās ekonomiskās zonas (BBEZ) vadītājas p.i. Dorina Margine un viņas vietniece izglītības, pētniecības un inovāciju jautājumos Stela Pripa iepazīstināja ar BBEZ attīstību, kā arī demonstrēja investoru piesaistes veiksmes stāstus.

Tikšanās laikā ar Ziemeļu Reģionālās attīstības aģentūras - ADR Nord vadītāju Mariju Piskarj (Maria Prisacari) pārrunāta Ārlietu ministrijas finansētā attīstības sadarbības projekta “Atbalsts valsts, reģionālo un vietējo attīstības plānošanas organizāciju kapacitātes stiprināšanai Moldovas lauku un reģionu ilgtspējīgai, līdzsvarotai un gudrai izaugsmei” plānotās aktivitātes.

Savukārt Beļcu slimnīcas direktora p.i. Georigijs Brinza (Gheorghe Brinza) un viņa vietniece Ala Kondrja (Ala Condrea) iepazīstināja ar slimnīcas attīstības plāniem,  realizētajām pieredzes apmaiņas programmām, kā arī iezīmētas potenciālās sadarbības jomas mediķu pieredzes apmaiņas nolūkos. Tikšanās organizēta arī lai pārrunātu Ārlietu ministrijas finansētā attīstības sadarbības projekta “Stiprināt pilsonisko sabiedrību, uzlabojot sabiedrības noturību pret dezinformāciju, veicinot stratēģisko komunikāciju un sadarbību” īstenošanas gaitu, kur Beļcu slimnīca ir viens no sadarbības partneriem. 

Dienas noslēgumā notika tikšanās ar Ziemeļu reģiona IT asociācijas  ACETI vadītāju Jonu Bodrugu (Ion Bodrug).  Pārrunātas iespējas sniegt Latvijas pieredzi Digital Innovation Hub stratēģijas izstrādē, plānojot digitālo transformāciju Moldovas digitālo inovāciju centrā, kā arī viedās pilsētas koncepciju popularizēšanu atsevišķām pašvaldībām. 

  

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā