Kišiņevā atzīmē Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienu un Latvijas Republikas un Moldovas Republikas diplomātisko attiecību 30. gadadienu

22.11.2022. 16:47

Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Moldovas Republikā Uldis Mikuts 2022. gada 17. novembrī Kišiņevā rīkoja valsts svētku pieņemšanu, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienu un Latvijas Republikas un Moldovas Republikas diplomātisko attiecību 30. gadadienu.

Pieņemšanu ar savu klātbūtni pagodināja Moldovas Republikas parlamenta priekšsēdētājs Igors Grosu (Igor Grosu) ar kundzi, uzstājoties ar uzrunu pasākuma viesiem. Oficiālās pieņemšanas viesu vidū bija arī Moldovas Republikas kultūras ministrs Serdžiu Prodans (Sergiu Prodan), ekonomikas ministrs Dumitru Alaiba , Gagauzijas Autonomās teritoriālās vienības vadītāja Irina Vlaha (Irina Vlah), parlamenta deputāti, Moldovas prezidentes kancelejas un premjerministres biroja pārstāvji, valsts institūciju amatpersonas, Moldovā akreditētā diplomātiskā korpusa pārstāvji, uzņēmēji, Latvijas sadraudzības pilsētu un organizāciju, kultūras, akadēmisko aprindu un preses pārstāvji, kā arī sabiedriskie un nevalstisko organizāciju darbinieki un Moldovā dzīvojošie tautieši. 

Pieņemšana tika atklāta ar Latvijas un Moldovas himnu atskaņošanu. Vēstnieks Uldis Mikuts, sagaidot viesus, atklāja fotogrāfiju izstādi “No tērpa par apģērbu”, kas caur krāšņām fotogrāfijām parāda mūsdienīgu skatījumu uz latviešu tautastērpiem.  Pozitīvo iespaidu paspilgtināja arī vēstnieka Ulda Mikuta un viņa kundzes Gundegas Vāveres-Mikutes demonstrētie krāšņie Nīcas un Bārtas novadu tautastērpi.

Savā uzrunā svinību viesiem vēstnieks Uldis Mikuts iezīmēja Latvijas neatkarības un valsts attīstības ceļu, kas dažkārt ir bijis izaicinošs, taču noteikti iedvesmojošs. Vēstnieks apsveica Moldovas iedzīvotājus ar jūnijā saņemto Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu, kas ļaus padziļināt arī Moldovas un Latvijas divpusējās attiecības. Vēstnieks uzsvēra: “Latvija atbalsta un turpinās atbalstīt Moldovu tās eirointegrācijas ceļā. Mēs esam attīstījuši un turpināsim stiprināt divpusējo sadarbību tādās tematiskās jomās kā laba pārvaldība, cīņa pret dezinformāciju, robežu drošība, reģionālā un lauku attīstība, mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspējas veicināšana un daudzās citās. Moldova var paļauties uz Latvijas atbalstu neatkarīgi no tā, vai tie ir tūlītēji izaicinājumi vai ilgtermiņa vajadzības.” Moldovas Republikas Parlamenta priekšsēdētājs Igors Grosu savā uzrunā atzinīgi novērtēja abu valstu aktīvo politisko dialogu un divpusējo sadarbību dažādās jomās un pateicās par līdzšinējo Latvijas atbalstu Moldovai. Pieņemšana notika Radisson Blu Leogrand viesnīcas konferenču zālē, tās laikā tika demonstrēts plašs videomateriālu klāsts par Latviju, bet viesi varēja baudīt latviešu virtuves ēdienus.

Foto galerija pieejama: https://flic.kr/s/aHBqjAgkQP

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā