M. Riekstiņš ar Latvijas uzņēmējiem apmeklē Tatarstānu

12.09.2019. 08:20

20190911_152738

10. un 11. septembrī, Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš un Latvijas uzņēmēju delegācija apmeklēja Tatarstānas Republikas galvaspilsētu Kazaņu, lai apspriestu ekonomiskās sadarbības perspektīvas starp Latviju un Tatarstānu.

Kopā ar vēstnieku reģionālajā vizītē devās 9 Latvijas uzņēmumu, Rīgas tūrisma attīstības birojs, Viesnīcu un Restorānu asociācija, Veselības centrs SIA “Dr. Barloti”, SIA “AG Handling”, Ventspils Brīvostas pārvaldes, Asociācija “CLEANTECH LATVIA”, Arhitektūras biroja “Riga LOFT investment” un SIA “Mihal Group”.

Transporta nozari pārstāvēja Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

Uzsākot vizīti, vēstnieks Māris Riekstiņš tikās ar Tatarstānas Republikas premjerministru Alekseju Pesošinu, Transporta ministru Lenaru Safiju, ārējās ekonomiskās sadarbības, tirdzniecības un tūrisma vadības pārstāvjiem. Vizītes noslēgumā notika tikšanās Tatarstānas Republikas ekonomikas ministrijā, par būtiskiem sadarbības jautājumiem un iespēju attīstīt sadarbību tieši ekonomikas jomā.

Tikšanās laikā ar Tatarstānas Republikas premjerministru Alekseju Pesošinu, vēstnieks Māris Riekstiņš izteica gatavību veicināt un attīstīt ekonomisko sadarbību, izmantojot abu reģionu potenciālu un ģeogrāfiskās priekšrocības, kā arī Latvijas Republikas īpašo piedāvājumu transporta un loģistikas jomā, kurš nodrošinātu Tatarstānas Republikai pieeju ES kopējam tirgum.

Vizītes turpinājumā delegācija apmeklēja vairākus uzņēmumus, t.sk. augsto tehnoloģiju tehnoparku “IT-Park”, «Eidos-medicīnas, «Eidos-robotehnika», tehnopoli “Himgrad”,  AS “SEZ “Innopolis” un Universitāti.

Vizītes ietvaros tika organizēta apaļā galda diskusija par ekonomiskās sadarbības iespējām starp Latviju un Tatarstānu, uzņēmējdarbības forums, tūrisma seminārs, kā arī notika individuālas uzņēmēju tikšanās ar potenciālajiem partneriem. 

Vizītes noslēgumā Latvijas uzņēmumu pārstāvji izteica pateicību par saturīgo darba programmu, kā arī norādīja, ka tās ietvaros ir iegūti vērtīgi kontakti, kas, iespējams, noslēgsies ar konkrētiem sadarbības projektiem. Tāpat visu uzņēmumu pārstāvji izteica gatavību piedalīties vēstniecības organizētajās reģionālajās vizītēs arī turpmāk. 

Vizīte tika organizēta sadarbībā ar Latvijas investīciju un attīstības aģentūru.