Latvijas vēstnieks Kārlis Eihenbaums dāvina grāmatas par Latviju un latviešiem Toronto Publiskajai bibliotēkai

20.09.2021. 16:48

13. septembrī Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums, tiekoties ar Toronto Publiskās bibliotēkas galveno bibliotekāri Vikeriju Boulzu (Vickery Bowles) un Toronto Publiskās bibliotēkas krājumu un lasītāju pakalpojumu direktora p. i. Šaunu Mitčellu (Shawn Mitchell), nodeva grāmatu dāvinājumu no Latvijas.

Apkopojot valsts simtgades programmā paveikto grāmatniecībā, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Ārlietu ministriju (ĀM) un Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju ir sagatavojusi īpašus grāmatu dāvinājumus Latvijas vēstniecībām ārvalstīs, ārzemju augstskolām ar Baltijas un Austrumeiropas studiju programmām un nacionālajām, akadēmiskajām un publiskajām bibliotēkām.

Iniciatīvas mērķis ir papildināt Latvijas vēstniecību uzziņas literatūras klāstu ar vērtīgiem, nesen tapušiem izdevumiem par Latviju, tās vēsturi un kultūru. Papildu tam ir sagādāti dāvinājumu komplekti ārvalstu augstskolām, lai to studenti un mācībspēki varētu izmantot jaunākās grāmatas angļu valodā par Latviju, kā arī lielākajām pasaules bibliotēkām, lai to lasītājiem būtu iespēja iepazīt Latviju.

Grāmatu dāvinājumu Toronto Publiskajai bibliotēkai Latvijas vēstniecība papildināja ar grāmatām par latviešiem Kanādā - "Latvian-Canadian Artists and Artisans" un "Latvian Pioneers, Socialists, and Refugees in Manitoba",  u. c. izdevumiem, kas varētu interesēt lasītājus.