Latviešu Nacionālā apvienība Kanādā godina Latvijas vēstnieku

17.09.2021. 17:16

11. septembrī Kanādas Latviešu centrā Toronto Latviešu Nacionālā apvienība Kanādā rīkoja svinīgu Latvijas vēstnieka Kārļa Eihenbauma un dzīvesbiedres Ināras Eihenbaumas godināšanu, diplomātisko dienestu Kanādā noslēdzot. LNAK prezidents Andris Ķesteris uzteica vēstnieka Kārļa Eihenbauma un dzīvesbiedres Ināras aizrautību un lielo enerģiju gan savu diplomātisko darbu, gan īpaši kontaktu ar latviešu kopienu veicot. LNAK prezidents norādīja uz lielisko sadarbību, atbalstu un nerimtīgo darbu Latvijas interešu un pat goda aizstāvēšanā. Pasākumā atzinīgus vārdus izteica arī citu sabiedrisko organizāciju vadītāji un individuālie sveicēji, kas bija ieradušies no dažādām Kanādas vietām.

Vēstnieks Kārlis Eihenbaums sirsnīgi pateicās par augsto novērtējumu un izteica gandarījumu par kopdarbību, kā rezultātā ir izdevies paveikt tik daudz, ka var teikt, ka Latvijas un Kanādas attiecības ir jaunā un augstākā sadarbības pakāpē, ka tik daudzas lietas notikušas pirmo reizi. Vēstnieks pateicās par atbalstu idejām un iniciatīvām, kas bijušas tik svarīgas, lai tiktu realizētas, uzsverot, ka “kopā mēs varam un kopā mēs darām”.

Vēstnieks Kārlis Eihenbaums ar Atzinības rakstiem pateicās sabiedriskajām darbiniecēm Ženijai Vītolai, Kanādas latviešu arhīva un muzeja (KLAM) vadītājai un Alīdei Forstmanei, komunisma upuru memoriāla “Tribute of Liberty. Canada-Country of Refuge” realizācijas aktīvai organizatorei.

Pasākums notika ievērojot stingros pandēmijas ierobežojumus.