Vēstnieka Kārļa Eihenbauma Atzinības raksts Monreālas kora vadītājam Andrejam Vītolam

20.09.2021. 16:17

Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums par personīgo ieguldījumu attiecību ar Kanādu stiprināšanā un par nozīmīgo atbalstu Latvijas vēstniecības darbā ilgākā laika posmā pasniedza Atzinības rakstu Kanādas latviešu sabiedriskajam darbiniekam, Otavas un Monreālas kora "Atbalss" diriģentam Andrejam Vītolam.

Vēstnieks Kārlis Eihenbaums, augstu novērtējot pēdējo piecu gadu ciešo savstarpējo sadarbību, uzsvēra, ka tas ir lielisks paraugs gan labām attiecībām, gan ražīgam darbam kopā, kas jāturpina. Vēstnieks uzslavēja kora sasniegumus, piedalīšanos dziesmu svētkos Latvijā un Kanādā, godam izejot daudzpakāpju atlasi, kā arī pateicās atsaucību un par regulāro piedalīšanos 18. novembra Latvijas vēstniecības rīkotajās diplomātiskajās pieņemšanās Otavā, izpildot Latvijas, Kanādas un Eiropas Savienības himnas. Vēstnieks īpaši uzsvēra, ka patiess prieks, ka ideja par latviešu kordziedāšanas popularizēšanu guva atsaucību un, ka piekrita, ka Eiropas Savienības himna dziedama latviski, kas Otavā izskanēja pirmoreiz. Novēlot sekmes, vēstnieks K. Eihenbaums uzsvēra, ka latviska dziesma uztur un attīsta latviskumu, dod pamatu to saglabāt nākotnē arī tik tālu no Latvijas.

Andrejs Vītols pateicās par godu un augsto novērtējumu, kā arī izteica prieku par savstarpējo ciešo sadarbību, kas bijusi pēdējos gados tik plaša.