Latvijas vēstnieks Kārlis Eihenbaums pārrunā Latvijas-Kanādas attiecības ar Senāta spīkeru

10.02.2022. 18:40

10. februārī Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums pārrunāja Latvijas-Kanādas attiecības ar Kanādas Senāta spīkeru Džordžu Fjūreju (The Honourable George J. Furey, Q.C.). Senāta spīkers ar gandarījumu atcerējās savu vizīti uz Latviju 2017. gada septembrī, lūdzot nodot vissirsnīgākos sveicienus Saeimas priekšsēdētajai Inārai Mūrniecei. Redzētais Latvijā, situācija reģionā kopumā, pārliecinājis vēl skaidrāk par Kanādas karaspēka klātbūtnes turpināšanu Latvijā NATO paplašinātājā kaujas grupā.

Vēstnieks Kārlis Eihenbaums informēja par aktualitātēm Latvijā un plašākā reģionā, par saspīlējumu pie Ukrainas robežām, vienojoties, ka solidaritātei ir liela nozīme un dialogs jāturpina. Spīkers Fjūrejs pateicās vēstniekam par lielisko darbu, pārstāvot Latviju, un padziļināto interesi attiecības nostiprināt, viņš izjutis patiesu ieinteresētību no abiem - no vēstnieka un dzīvesbiedres Ināras. Spīkers Fjūrejs pateicās arī par viņa “mājas” provinces - Seintdžonsas un Labradoras apmeklējumu un sirsnīgo tikšanos augustā. Spīkers Fjūrejs novēlēja veiksmi arī turpmāk, ka parasti “labi padarīts darbs tiek atalgots ar vairāk darbu”.

Vēstnieks Eihenbaums lūdza spīkeru Fjūreju tikpat viesmīlīgi uzņemt arī jauno Latvijas vēstnieku un pateicās par atbalstu un sadarbību.