Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums tiekas ar Kanādas-Ziemeļvalstu-Baltijas draudzības grupas vadītāju Džeimiju Šmāli

14.02.2022. 22:13

14. februārī Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums tikās ar Kanādas parlamenta deputātu Džeimiju Šmāli (Jamie Schmale, MP) no Konservatīvās partijas. Džeimijs Šmāle ir Ēnu kabineta valsts un pamatiedzīvotāju attiecību ministrs, kā arī Kanādas-Ziemeļvalstu-Baltijas parlamentārās draudzības grupas vadītājs.

Tika pārrunāta līdzšinējā labā sadarbība un atbalsts, Draudzības grupas plānotā darbības aktivizēšana pēc pandēmijas, Kanādas iekšpolitiskā situācija, kā arī starptautiskās attiecības, agresivitātes pieaugums un drošības apdraudējumi.

Džeimijs Šmāle pateicās vēstniekam Kārlim Eihenbaumam par ļoti labo sadarbību un novēlēja panākumus arī turpmāk, uzsverot, ka Latvijas un Kanādas attiecības ir acīmredzamā jaunā dinamiskā sadarbības posmā. Tur liels nopelns ir arī ļoti aktīvajam vēstnieka un vadītās vēstniecības darbam. Deputātam Šmālem vienmēr bijis prieks piedalīties vēstniecības pasākumos, īpaši tādā nozīmīgā projektā kā izstāde "Latvijas traģēdija. 1941." Nacionālajā Kanādas Kara muzejā, piekrītot, ka tā, kā iepriekš plānots, būtu jāizstāda arī citur, t. sk. Kanādas parlamentā, kad tas būs iespējams.