Latvijas vēstnieks Kaspars Ozoliņš iesniedz akreditācijas vēstuli Kanādas ģenerālgubernatorei

28.04.2022. 11:19

2022. gada 27. aprīlī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Kanādā Kaspars Ozoliņš iesniedza akreditācijas vēstuli Kanādas ģenerālgubernatorei un Kanādas bruņoto spēku virspavēlniecei Mērijai Mejai Saimonai (Mary May Simon).

Sarunā ar ģenerālgubernatori tika atzīmēts, ka Latvijas un Kanādas divpusējās attiecības ir vēsturiski ļoti ciešas, jo abām valstīm ir vienāda vērtību izpratne un redzējums par starptautisko kārtību. Vēstnieks uzsvēra, ka starp valstīm notiekošos aktīvos politiskos kontaktus vēl vairāk papildinātu un stiprinātu dialogs visaugstākajā līmenī.

Vēstnieks Ozoliņš augstu novērtēja un pateicās par Kanādas ieguldījumu Latvijas un visa NATO austrumu flanga drošības stiprināšanā. “NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā palielināšana veicina Latvijas, Eiropas un visas transatlantiskās alianses drošību ilgtermiņā. Lai stiprinātu NATO atturēšanu un aizsardzību, būtiski ir nodrošināt NATO spēku pastāvīgu klātbūtni Baltijas valstīs,” uzsvēra vēstnieks.

Latvija un Kanāda aktīvi sadarbojas daudzpusējos formātos ar kopīgu mērķi nosargāt uz starptautisko tiesību normām balstītu pasaules kārtību ar ANO tās centrā un cilvēktiesību ievērošanu. Tas īpaši nozīmīgi ir šobrīd – ANO Drošības padomes pastāvīgās locekles Krievijas neprovocētās un nepamatotās agresijas laikā Ukrainā.

Sarunā tika atzīmēti arī klimata pārmaiņu radītie izaicinājumi.

Vēstnieka Ozoliņa svinīgā akreditācijas ceremonija notika vēsturiskajā Kanādas ģenerālgubernatoru rezidencē Rido pilī galvaspilsētā Otavā.