Valsts svētku pasākumi Kanādā

30.11.2022. 19:47

No 18. līdz 20. novembrim, atzīmējot Latvijas Republikas Proklamēšanas 104. gadadienu, Latvijas vēstniecības pārstāvji piedalījās plašā Valsts svētku programmā Kanādā.  

18. novembrī, vēstnieks Ozoliņš piedalījās Niagāras ūdenskrituma izgaismošanas Latvijas karoga krāsās ceremonijā.  19. novembrī, Toronto ar svētku runu vēstnieks uzstājās svinīgajā aktā "Saule. Pērkons. Daugava" Kanādas latviešu centrā, kā arī piedalījās Valsts svētku koncertā. 

20. novembrī, vēstnieks Ozoliņš un Latvijas Republikas aizsardzības atašejs Kanādā pulkvedis Igors Kļaviņš piedalījās un teica svētku uzrunas svinīgajā aktā un koncertā  "Latviešu tauta-telpā un laikā" Hamiltonā. Sarīkojuma laikā tika izstādīta Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas izstāde, kura veltīta NATO eFP Kaujas grupas 5. gadadienai, kura izpelnījās lielu interesi no tautiešu puses.

20. novembrī, Otavas Miera draudzes baznīcā svinīgā Valsts svētku pasākumā tautieši noklausījās Valsts Prezidenta E.Levita uzrunu un noskatījās vēstniecības un Otavas latviešu biedrības sarūpēto Muzeja un pētniecības centra "Latvieši pasaulē" pilnmetrāžas dokumentālo filmu par latviešu demonstrācijām trimdā "Valiant! Brauciens uz brīvu Latviju".   Filmas noskatīšanās bija īpaši emocionāla, jo daudzi tautieši Kanādā ir piedalījušies šajās demonstrācijās.