Operdziedātāja Marina Rebeka uzstājas Latvijas vēstniecībā Francijā

07.12.2022. 15:18

2022. gada 3.decembrī Latvijas vēstnieks Francijā uzņēma vēstniecībā Parīzē slaveno latviešu operdziedātāju Marinu Rebeku, kura sniedza koncertu pavisam nelielai publikai vēstniecības zālē. Pasākums tika organizēts sadarbībā ar aģentūru Saint-Arroman Conseil.

Marina Rebeka uzstājās kopā ar pianistu Matjē Porduā (Mathieu Pordoy), izpildot dažādas operu ārijas (Guno, Pučini, Verdi), kā arī Jāņa Ķepīša “Burvi” kā pirmo skaņdarbu, atklājot koncertu.

Pirms koncerta viesus uzrunāja vēstnieks Eduards Stiprais, kā arī tika dots vārds ierakstu studijas Prima Classic direktoram un skaņas inženierim Edgardo Vertanesjanam (Edgardo Vertanessian), kurš iepazīstināja klātesošos ar ierakstu studijas darbu un projektiem. Marina Rebeka ir ierakstījusi vairākus albumus šajā ierakstu studijā (Credo, 2020; Elle, 2020; Voyages, 2022;  La Traviata 2019..), un tiek plānots šo darbu turpināt 2023. gadā, ierakstot Bellini operu “Norma” un 2024.g. – Donizetti “Anna Bolena”.

Koncertu apmeklēja arī vairāki žurnālisti, kuri pēc pasākuma ļoti atzinīgi izteicās par Marinas Rebekas dziedājumu, sakot, “brīnišķīgi – tas ir īstais vārds !”

Šis koncerts bija pirmais no koncertu sērijas, kuru Prima Classic vēlas rīkot, atbalstot veselu operu ierakstus,  izmantojot skaņu ierakstu jaunākās tehnoloģijas.