Latvijas un Brazīlijas diplomātisko attiecību nodibināšanas 100. gadskārtas svinības Stokholmā

06.12.2021. 17:25
Latvijas un Brazīlijas diplomātisko attiecību nodibināšanas 100. gadskārtas svinības Stokholmā

Stokholmā 2021. gada 6. decembrī Latvijas vēstniece Zviedrijā Ilze Rūse tikās ar Brazīlijas vēstnieku Zviedrijā un Latvijā Nelsonu Antoniu Tabadžars de Oliviera (Nelson Antonio Tabajara de Oliveira).

Brazīlijas vēstnieks bija uzaicinājis vēstnieci Ilzi Rūsi kā Latvijas pārstāvi Brazīlijas vēstniecībā Stokholmā kopīgi atzīmēt diplomātisko attiecību nodibināšanas 100. gadskārtas ar īpašu pasākumu.

Pasākumā vēstniece Ilze Rūse ar gandarījumu atzīmēja Latvijas un Brazīlijas abpusējo interesi stiprināt gan divpusējo sadarbību, gan multilateriālisma nozīmīgumu starptautiskajās attiecībās. Vēstniece uzsvēra arī abu valstu sadarbību kultūras un izglītības jomā, kura ir veiksmīgi attīstījusies pēdējos gados. Īpašs sadarbības potenciāls nākotnē ir viedo tehnoloģiju attīstībā. Abu valstu attiecības īpašas padara arī aktīvā Brazīlijā dzīvojošā latviešu kopiena.

No Stokholmā esošajām ārvalstu vēstniecībām, vairāk kā 30 ir akreditētas arī Latvijā. Pirms Brazīlijas vēstniecības pārcelšanās uz jaunām telpām Latvijas un Brazīlijas vēstniecības atradās kaimiņos Odengatan Stokholmā.