vēstniece Ilze Rūse pasniedza Stokholmas universitātes Baltu valodu nodaļai Latvijas Nacionālās bibliotēkas dāvinājumu

01.04.2022. 16:29

2022.gada 1.arīlī Latvijas vēstniece Zviedrijā Ilze Rūse apmeklēja Stokholmas universitātes Baltu valodu nodaļu un pasniedza Latvijas Nacionālās bibliotēkas dāvinājumu – īpašu grāmatu komplektu par Latvijas vēsturi, literatūru un kultūru.
Vēstniece iepazinās ar Stokholmas universitātes (SU) valodu fakultātes darbību, kurā notiek akadēmiskais darbs un apmācības baltu, slāvu, nīderlandiešu, vācu valodās. Sarunās par baltu valodu līdzšinējo un turpmāku vietu Stokholmas universitātē piedalījās
fakultātes prefekte Šarlote Seilera- Brilla (Charlotta Seiler Brylla), profesors baltu valodās Pēteris Vanags, profesore baltu valodās Dženija Larsone (Jenny Larsson), studiju programmas vadītāja un lektore baltu valodās Lilita Zaļkalne un pētnieks Fredriks Bisindžers (Frederik Bissinger). Vēstniece pateicās SU akadēmiskajam personālam par ieguldījumu latviešu lingvistikas un kultūras pētniecībā un apmācībā, īpaši uzsverot Baltu valodas nodaļas ieguldījumu divpusējo attiecību ar Zviedriju uzturēšanā gadu desmitu garumā.
Grāmatu dāvinājums SU ir izveidots sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Bibliotēku un īstenots ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas simtgades programmas finansiālo atbalstu.