Stokholmā notiek pirmais “Baltijas jūras filmu festivāls”

07.09.2022. 15:36
Stokholmā notiek pirmais “Baltijas jūras filmu festivāls”

2022. gada 7. septembrī Stokholmā tiek atklāts pirmais “Baltijas jūras filmu festivāls”, kura ietvaros četru dienu garumā tiks izrādītas Baltijas valstu filmas.

Festivāls no 7. līdz 10. septembrim norisinās pašā Stokholmas sirdī, “Klarabiografen” kinoteātrī, kas atrodas “Kulturhuset”. Festivālā tiek izrādītas divas latviešu filmas:

                   Ceturtdien, 8. septembrī, plkst. 16:30 filma “Oļegs”, kuras režisors ir Juris Kursietis un producente ir Alise Ģelze.

                   Sestdien, 10. septembrī, plkst. 13:00 “Bille”, kuras režisore ir Ināra Kolmane un producente Marta Romanova-Jēkabsone.

Pēc filmas izrādīšanas skatītājiem tiek dota iespēja piedalīties jautājumu un atbilžu sesijā un satikt izrādītās filmas režisorus un producentus.

Saistībā ar festivālu Latvijas vēstniece Zviedrijā Ilze Rūse tiekas ar festivāla dalībniecēm no Latvijas: producenti Alisi Ģelzi un režisori Ināru Kolmani. Savukārt, lai stiprinātu un atrastu jaunus veidus sadarbībai starp Zviedrijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas profesionāļiem, 7. septembrī notiek arī Kino industrijas diena.

Festivāla galvenie atbalstītāji ir Zviedrijas - Baltijas valstu sadarbības fondi. No Latvijas puses festivāla norisi atbalsta Latvijas vēstniecība Zviedrijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Latvijas nacionālais kino centrs.

Zviedrija ir viena no Latvijas kino industrijas prioritārajām sadarbības valstīm.

Plašāka informācija un festivāla programma pieejama ŠEIT