Ārlietu ministrijas sīkdatņu politika

09.12.2020. 17:31

Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnes https://www.mfa.gov.lv/ ērtākai lietošanai un satura kvalitātes uzlabošanai, tiek izmantotas sīkdatnes, kuras ir pielāgotas attiecīgā lietotāja vajadzībām un uzstādījumiem.

Sīkdatnes ir neliela teksta datnes, kuras tīmekļa pārlūkprogramma (piemēram, Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari u.c.) brīdī, kad apmeklējat tīmekļa vietni, saglabā Jūsu datorā vai mobilajā ierīcē Jūsu individuālos iestatījumus (piemēram, valodu, fontu izmēru u.c. attēlošanas iestatījumus), ar kādiem esat izvēlējies vietni skatīt. Sīkdatnes galvenais mērķis ir atpazīt ierīci, ar kuru lietotājs piekļūst tīmekļa vietnei, tādējādi nodrošinot tīmekļa vietnes saturu, kas īpaši pielāgots katram tīmekļa vietnes apmeklētājam, kā arī sniegtu statistiku par tīmekļa vietni, kuras rezultātā būtu iespējams uzlabot tīmekļa vietnes darbību.

Tiek izmantotas vairāku veidu sīkdatnes (pastāvīgas un sesijas). Atkarībā no veicamajām funkcijām un izmantošanas mērķa, izmantojam tehniskās jeb noteikti nepieciešamās sīkdatnes un analītiskās sīkdatnes.

Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē https://www.mfa.gov.lv/ izmantotās sīkdatnes:

Sīkdatnes veids

Izmantošanas mērķis

Glabāšanas laiks

TS01

Sesijas ID, kamēr lietotājs lieto mājas lapu. Tiklīdz lietotājs iziet no tīmekļa vietnes, sesijas informācija pazūd. Tiek noteikts kādu valodu izmanto lietotājs un citi iestatījumi, kuri vajadzīgi pārlūkošanai.

Lietotāja tīmekļa vietnes darbības laikā

_gat

Tiek izmantots, lai ierobežotu pieprasījumu intensitāti tīmekļa vietnē.

1 minūte

_ga

Izmanto, lai noteiktu tīmekļa vietnes unikālos apmeklētājus, piešķirot katram nejaušā kārtībā ģenerētu identifikatoru (anonimizējot).

2 gadi

_gid

Izmanto, lai noteiktu tīmekļa vietnes unikālos pameklētājus.

24 stundas

APISID Drošība 2 gadi
HSID Drošība 2 gadi
SAPISID Drošība 2 gadi
SID Drošība 2 gadi
SIDCC Drošība 90 dienas
SSID Drošība 2 gadi
NID Unikāls ID, ko “Google” izmanto, lai atcerētos lietotāja izvēles (piemēram, izvēles valoda) 180 dienas
C Nosaka, vai lietotāja pārlūks pieņem sīkdatnes. 30 dienas
1P_JAR Izmanto, lai iegūtu anomizētu statistiku par tīmekļa vietnes lietošanu. 30 dienas
_utma Izmanto, lai iegūtu anomizētu statistiku par tīmekļa vietnes lietošanu un lai tā palīdzētu uzlabot tīmekļa vietni. 2 gadi
_utmb Izmanto, lai iegūtu anomizētu statistiku par tīmekļa vietnes lietošanu un lai tā palīdzētu uzlabot tīmekļa vietni. Līdz sesijas beigām
_utmt Izmanto, lai iegūtu anomizētu statistiku par tīmekļa vietnes lietošanu un lai tā palīdzētu uzlabot tīmekļa vietni. Līdz sesijas beigām
_utmz Izmanto, lai iegūtu anomizētu statistiku par tīmekļa vietnes lietošanu un lai tā palīdzētu uzlabot tīmekļa vietni. 180 dienas

 

Google Analytics

Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē ir uzstādītas, saskaņā ar mūsu norādījumiem un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem, trešās personas - “Google Inc” izveidotās programmas “Google Analytics” veidotās sīkdatnes, lai statistikas vajadzībām iegūtu informāciju par tīmekļa vietnes unikālo apmeklējumu skaitu, katra tīmekļa vietnes apmeklētāja pavadīto laiku tīmekļa vietnē, noteiktu apskatītās tīmekļa vietnes sadaļas u.tml. Analītiskās sīkdatnes identificē tikai Jūsu iekārtu, bet neizpauž Jūsu identitāti. Plašāk par “Google Analytics” pakalpojuma sniegšanas noteikumiem var iepazīties mājaslapā http://www.google.com/analytics/terms/us.html.

Ja vēlaties, lai Ārlietu ministrija neiegūst informāciju par Jūsu aktivitātēm Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē, Jums jāaktivizē Google Analytics Opt-out Browser Add-on (https://support.google.com/analytics/answer/181881) papildrīks, kas sazinās ar Google Analytics JavaScript (ga.js), lai norādītu, ka dati par attiecīgo tīmekļa vietnes apmeklējumu nav jāsūta uz “Google Analytics”. Kā rezultātā, Google Analytics datus par Jūsu aktivitātēm neiegūs.

Google Analytics dati tiek anonimizēti, kā rezultātā nav iespējams noteikt mājaslapas konkrēto lietotāju. Jūsu IP adrese pirms apstrādes Google Analytica ietvaros tiek maskēta (anonimizēta).

cookies

Sīkdatņu bloķēšana un dzēšana

Ja Jūs vēlaties sīkdatnes bloķēt vai dzēst, šīs izmaiņas iespējams veikt Jūsu tīmekļa pārlūkprogrammas iestatījumos. Vairums pārlūkprogrammu pieļauj sīkdatņu pārvaldīšanu. Pastāv iespēja akceptēt vai noraidīt visu sīkdatņu izmantošanu, vai akceptēt tikai noteiktu sīkdatņu izmantošanu. Ja sīkdatnes jau ir saglabātas ierīcē, Jūs variet tās izdzēst jebkura brīdī, bet tādā gadījumā tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi.

Plašāku informāciju par sīkdatņu bloķēšanu vai dzēšanu ir iespējams iegūt: https://www.aboutcookies.org/

Papildus informācija

Par papildus informāciju saistībā ar sīkdatnēm mūsu tīmekļa vietnē, lūdzam sazināties ar mūsu datu aizsardzības speciālistu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..