Kombodžas Karaliste

14.12.2020. 21:52
  • Ceļojumu brīdinājums

️Izvērtē nepieciešamību doties ārvalstu ceļojumā

Informācija par došanos uz ārvalstīm: šeit.

Saistībā ar COVID-19 strauju izplatību pasaulē Kombodžas Karalistes varas iestādes veic dažādus pasākumus vīrusa izplatības ierobežošanai.

  • Uzreiz pēc ieceļošanas Kombodžas Karalistē jādodas  obligātā 14 dienu pašizolācijā, kā arī jāuzrāda negatīvs COVID19 tests, kurš ir veikts pēdējo 72 stundu laikā;

Noderīga informācija un rekomendācijas saistībā ar koronavīrusu Latvijā pieejamas Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra mājas lapā.

Drošības situācija

Vispārējā politiskā situācija ir stabila, tomēr vajadzētu sekot līdzi plašsaziņu līdzekļiem un valdības paziņojumiem un būt uzmanīgiem par notikumu attīstību valstī, kas var izraisīt sabiedrības protestus vai nemierus. Aicinām izvairīties no jebkādām demonstrācijām vai lielākām cilvēku pulcēšanās vietām.

Lai izvairītos no iespējamām zādzībām, aicinām ceļotājus pievērst pastiprinātu uzmanību  personīgo mantu drošībai, īpaši, atrodoties ļaužu plaši apmeklētās vietās, kā arī, izmantojot sabiedrisko transportu. Aicinām personīgās mantas (makus, personu apliecinošus dokumentus u.tml.) glabāt zagļiem grūti pieejamās vietās (piemēram, apģērba iekškabatās) un neatstāt tās bez uzraudzības (automašīnās, pievērst uzmanību mantu drošībai kafejnīcās, tūrisma objektos fotografēšanās laikā u.tml.).

Pēdējos gados pastāv bieži seksuāla rakstura uzbrukumi tūristiem - sieviešu dzimtas pārstāvēm. Uzbrukumi lielākoties notiek gadījumos, kad vīriešu dzimtas pārstāvji apgalvo, ka ir taksometra vadītāji un aicina nogādāt līdz nepieciešamajama galamērķim. Tādēļ aicinām būt modriem un piesardzīgiem, kā arī diennakts tumšajā laikā bez vajadzības uz ielas neatrasties. 

Lai gan Kambodžā pēdējā laikā nav notikuši terorisma uzburkumi, tos nevar izslēgt.

Vietējie likumi un paražas

Nekad nefotografējiet lidostas vai militārās bāzes vai to tuvumā. Pirms cilvēku, īpaši mūku un citu reliģisku personu fotografēšanas lūdziet atļauju. 

Valstī noteikti bargi sodi par jebkāda veida narkotiku lietošanu, izplatīšanu, uzglabāšanu un pārvadāšanu. Pat niecīgu narkotisko vielu pārvadāšana vai uzglabāšana var novest pie ilga cietumsoda. Tiesas procesi un lietas izskatīšana var ilgt vairākus mēnešus, kuras laikā apsūdzētā persona, visticamāk, tiks turēta apcietinājumā.

Ieceļošanas noteikumi un vīzas

Lai saņemtu sīkāku informāciju par ieceļošanas noteikumiem Kombodžas Karalsitē, aicinām sazināties ar Kombodžas Karalistes vēstniecību Krievijas Federācijā (tālrunis: +7 495 637 4736; e-pasts: cŠī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.). Ceļotājiem vienmēr līdzi jānēsā personu apliecinošs dokuments (pase).

Veselība

Informācija par slimībām un to izplatības teritorijām iegūstama Slimību profilakses un kontroles centra mājas lapā, kā arī angļu valodā Pasaules Veselības organizācijas mājaslapā un Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā. Savukārt konsultācijas par ceļotāju un tropu slimību profilaksi pirms ceļojumiem uz ārzemēm, kā arī iespēja vakcinēties pieejama Latvijas Infektoloģijas centrā.

Ja esat nonācis ārkārtas situācijā:

aicinām nekavējoties sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26337711 vai e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., viedtālrunī lejuplādēt Ārlietu ministrijas lietotni “Ceļo droši” un sekot Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta Facebook kontam: www.facebook.com/celodrosi. Tā kā valstī nav Latvijas pārstāvniecības, informējam, ka konsulāro palīdzību iespējams saņemt citu Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvniecībās.

Ceļojumu brīdinājumam ir rekomendējošs raksturs un tas neierobežo ar Satversmes 98. pantu noteiktās tiesības personām izbraukt no Latvijas